14.04.2017 | Tereza Košťálová | Zápas

Ústí nad Labem remizovalo na Velký pátek s Třincem 1:1

Foto: Lukáš Filipec (fotbaltrinec.cz)
Ústí nad Labem – Na začátek velikonočních svátků pozvala ústecká Arma na svůj trávník fotbalový Třinec. Domácí měli ze hry více, ale Třinečtí dokázali jako první využít své šance a zavést vedení ve třicáté první minutě. Po několika nevydařených střelách se gólem prezentoval i ústecký Martin Jindráček, který tak vyrovnal stav. Oba týmy si nakonec po remíze 1:1 připsaly do tabulky jeden bod.
78' Jindráček
31' Čelůstka
84' Peterka
28' Janoščín
89' Dedič
Sestavy
Zacharda – M. Zeman, L. Vaněk, Pimpara, Šnirc (84. Pícha) – J. Peterka, Martykán (65. P. Výborný) – Moulis, Kateřiňák, Leibl (65. Pouček) – Jindráček
Na lavičce: Tvrdoň, Gilián, Miskovič, Procházka
Trenér: Jiří Skála
Paleček – Benetka, M. Čelůstka, Reintam, Janoščín – Joukl, Krišto, Motyčka (78. Ižvolt), Stříž – Dedič, Šumbera (84. Hošek)
Na lavičce: Adamuška, Avdič, Velner, Tobiáš
Trenér: Jiří Neček
Rozhodčí: Mrázek – Batík, Horák • Stadion: Městský stadion v Ústí nad Labem • Diváci: 715

Komentář

Ústečtí měli v úvodní půli první velkou šanci hned ve čtvrté minutě, když Pavel Moulis vybojoval roh a následně rohový kop poslal na vzdálenější tyč, kde ale Michal Zeman hlavičkoval vedle. Tři fanoušci Třince se ve třicáté první minutě dočkali gólu svého týmu, když Marek Čelůstka za nepřehledné situace kopl míč za záda Zdeňka Zachardy po nahrávce od Šimona Šumbery. 

René Dedič, který v minulém kole zaznamenal hattrick, mohl ve třicáté deváté minutě navýšit náskok, ale při zakončení hlavičkou trefil břevno a následně rozhodčí situaci posoudil za ofsajdovou, takže by případná branka nemohla být uznána. V téže minutě se prezentoval střelou Martin Jindráček kopem do odkryté branky, ale i on se provinil nedovoleným postavením, a proto rozhodčí gól neuznal.

Na začátku druhého poločasu se opět předvedl Pavel Moulis, ale jeho hlavička skončila v náruči třineckého brankáře Lukáše Palečka. Pavel Moulis se o trefu do černého pokusil i v minutě padesáté deváté, avšak gólman hostů jeho pokus vyrazil na roh. 

V minutě sedmasedmdesáté se Zdeněk Zacharda blýskl skvělým zákrokem proti Michalu Střížovi, který se pokusil o navýšení skóre ze samostatného úniku. Severočechům se podařilo vyrovnat téměř po minutě, kdy Martin Jindráček z blízkosti trefil balón do brány soupeře z Třince. Více podstatného už se na severu Čech neudálo, a tak se Ústí nad Labem rozešlo s Třincem smírně po výsledku 1:1.

Ohlasy trenérů

Jiří Skála (FK Ústí nad Labem): "Věděli jsme, že musíme vyhrát a chtěli jsme uspět. V týdnu jsme se na utkání hodně připravovali, například jsme zapojili i video. Naše plány nám zhatil první inkasovaný gól a najednou nám bylo jasné, že bude těžké dotáhnout utkání alespoň do vyrovnaného stavu. Věděli jsme, že bude Třinec hrát trochu jiný fotbal. Hrál na pět obránců a pro nás bylo těžké se před bránu dostat. U nás zůstává stejný problém, a to je neproměňování šancí. Myslím si, že jsme si ve druhé půli vytvořili větší tlak, který vyústil ve vyrovnávací gól. V některých situacích nás zachránil Zdeněk Zacharda. Převládá určité zklamání, ale na druhou stranu je vidět, že v klucích vnitřní síla je. Druhý poločas odmakali a zaslouženě vyrovnali."

Jiří Neček (FK Fotbal Třinec): „První poločas pro nás byl velmi náročný, jelikož na nás domácí na začátku utkání vlétli. Přes soupeřovy rychlé nahrávky jsme se těžko chytali. Poté jsme se z toho dostali a vstřelili rychlý gól. Domácí to trochu srazilo. Do druhé půle jsme šli s tím, abychom neinkasovali branku a případně navýšili vedení z brejku. Před vyrovnávacím gólem Zdeněk Zacharda jeden samostatný únik zneškodnil, je to kvalitní gólman a navzájem se známe ze Sokolova. Po střetnutí jsem si do něj rýpnul, proč nám to chytá. Musím uznat jeho kvality, naše hráče si pohlídal a vychytal Ústeckým bodový zisk. Diváci mohli vidět kvalitní fotbal, Ústí nad Labem hrálo výborně a těžko zde bude někdo vyhrávat. Čeká nás anglický týden, hráči na to jsou připraveni.“