15.04.2017 | Jiří Paýr | Zápas

Prostějov si ve Vlašimi vykoledoval čtyři branky!

Foto: Jiří Paýr (fcsbvlasim.cz)
Vlašim – Fotbalisté Vlašimi pod vedením nového trenéra Petra Havlíčka vstupovali do sobotního duelu proti poslednímu celku tabulky z Prostějova jako jasný favorit. Svou roli nakonec domácí zvládli na výbornou, Hanáky porazili jednoznačně 4:0.
8' Vyhnal
24' Hadaščok (pen)
59' Janda
63' Tarczal
bez branek
bez karet
38' Čtvrtníček
77' Malý
Sestavy
Nguyen – Wiesner, Piško, J. Štochl, Milan Kadlec (72. Tusjak) – Janda, Hašek, Tarczal, Kučera (62. Reiter) – Hadaščok (80. Jíra), Vyhnal
Na lavičce: Le Giang, Ngimbi, Vrána, Hrebeniuk
Trenér: Petr Havlíček
Halouska – Rus, Schuster, Malý, Hirsch – Pančochář, Elšík (46. Alaverdašvili), Skwarczek, Hladík (60. Sečkář) – Čtvrtníček, Píchal (72. Machynek)
Na lavičce: Neoral, Hýbl, Zapletal
Trenér: Miroslav Takáč
Rozhodčí: Váňa – Kubec, Polák • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 416

Komentář

Domácí vstoupili do utkání aktivně a první radost novému trenérovi udělal Pavel Vyhnal, když pronikl do vápna a dokázal trefit šibenici. Vlašim byla více u míče a hosté se dlouhou dobu nedokázali výrazněji připomenout. Až po dvaceti minutách hry protáhl Nguyena Čtvrtníček. Domácí brankář vyrazil střelu na rohový kop.

Právě po rohovém kopu se udála další důležitá situace zápasu. Centr do pokutového území zasáhl rukou jeden z hostujících obránců a sudí Váňa nekompromisně ukázal na značku pokutového kopu. Míč si postavil Vojtěch Hadaščok a s jistotou proměnil. Zasloužené dvoubrankové vedení domácí zřejmě ukolébalo a probrala je až šance hostí rovněž po rohovém kopu. Míč prošel pokutovým územím, naštěstí pro Středočechy jej nikdo z dvojice volných hráčů Prostějova nedokázal usměrnit do sítě. To domácí probralo a opět to byli oni, kdo byl více na míči. Nakonec z toho mohlo být poločasové vedení 3:0, ale Jandova střela zamířila těsně vedle branky.

Na začátku druhého poločasu mohli být Vlašimští potrestáni po rohovém kopu. Naštěstí pro svěřence Petra Havlíčka však hostující Hladík napálil míč z malého vápna nad branku. Hostům nebylo snížení přáno a tak úřadovali opět domácí. V 60. minutě Vyhnal obešel brankáře a vše vyšperkoval zpětnou nahrávkou na Ladislava Jandu, který s pomocí obránce dostal míč do sítě.

Blaničtí rytíři byli při chuti a navrátilec do základní sestavy Daniel Tarczal vše korunoval povedenou střelou, která zvyšovala náskok už na 4:0. Fanoušci si přáli pověstného bůra a nebylo od něj daleko, ale Vojtěcha Hadaščoka vychytal výborným zákrokem Halouska. Závěrečná desetiminutovka přinesla po jedné šanci na každé straně, ale skóre se již neměnilo.