13.05.2017 | Michal Sobecký | Zápas

Prostějov překvapil Žižkov, Hanáci zvítězili po deseti porážkách

Foto: František Borek (fkvz.cz)
Prostějov – Skvělou podívanou, kterou čekal asi málokdo, nabídlo sobotní utkání Žižkova s Prostějovem. Domácí 1. SK, beznadějně poslední celek, i Viktoria Žižkov poslední dobou nemají dobré výsledky. Přesto ale oba týmy předvedly solidní výkon, daleko spokojenější však odcházeli z trávníků prostějovští hráči.
47' Hladík
72' Hladík
bez branek
52' Skwarczek
53' Sus
71' Pančochář
bez karet
Sestavy
Halouska – Hirsch, Sus, Malý, Rus – Sečkář (82. Hýbl), Skwarczek, Pančochář, Zapletal (60. Machynek) – Hladík (90+1. Marčík), Čtvrtníček
Na lavičce: Neoral, Fládr, Popelka
Trenér: Petar Aleksijevič
Hrubeš – Hašek (66. Šandera), Opluštil, Švejdík, Hurka – Podrazký, Pavlata, Čapek (66. Telnar) – Urbanec, Dočekal, Volek (58. Jelínek)
Na lavičce: Soukup, Egert, Trýzna, Krystan
Trenér: David Vavruška
Rozhodčí: Matějček – Ratajová, Podaný • Stadion: Stadion Za Místním nádražím • Diváci: 260

Komentář

Kdo utkání neviděl, neuvěří. Po úvodní oťukávané se totiž domácí začali hnát kupředu. Do zápasu vstoupili aktivně a v sedmé minutě tak už Sečkář mohl zakončovat hlavou, ovšem minul. V sedmnácté minutě hosté odpověděli, tentokrát ale byl na místě Halouska. 

Od prvních chvil se oba týmy prezentovaly sympatickou hrou plnou útoků a protiútoků – především hostující celek se snažil rychlými náběhy a přesnými přihrávkami překonat obranu soupeře. Třeba v jednadvacáté minutě se po jedné také akci dostal ke střele – opět ale našel jen brankáře.

V devětadvacáté minutě se poprvé dostal ke střele Hladík, který se později stal hrdinou dne. Ale nepředbíhejme, tentokrát jen prostřelil soupeře mezi nohama, míč ale bránu minul. To v jednatřicáté minutě na druhé straně zahrozil Hašek, ovšem trefil jen boční síť brány. Hosté byli o něco aktivnější koncem poločasu, přestože tempo zápasu opadlo. Čapek sražený míč trefil jen do břevna. 

Po poločase jakoby se však role obrátily. Byli to jednoznačně domácí hráči, kteří do něj vstoupili lépe a záhy udeřili. V sedmačtyřicáté minutě se totiž šikovně protáhl kolem obránců Jan Hladík, který si našel prostor, vystřelil a krásně se trefil do horních pater branky. 

Hosté byli překvapení. O šest minut později se tentýž hráč dostal k míči znovu, tentokrát ale orazítkoval spojnici. Jeho chvíle však měly ještě přijít. V devětašedesáté minutě totiž nejprve pálil Pančochář, ovšem doprostřed brány. A po střele Šandery následoval protiútok. Nebyl to nakonec nikdo jiný, než Jan Hladík, který stál na jeho konci. Míč provezl až za obránce, kterého přesprintoval, položil si brankáře a elegantně šouráčkem k tyči zakončil. Domácí tomu ani nemohli uvěřit, vedli 2:0. 

Hosté na tom samozřejmě byli stejně, navíc brzy opět zahrozil skvěle hrající Hladík. Tentokrát však minul. Obě strany otevřely obranu a najednou šancí ještě přibylo. Na straně jedné tu byl aktivní Podrazký, na té druhé pak třeba Rus, který ale hlavou na míč při centru spoluhráče nedosáhl. Mrzet ho to ale nemuselo, stejně tak hosté nedosáhli na odpověď a výsledek byl tak jasný: Prostějov pozdě, ale přece v sezóně zabral, připsal si tři body a Žižkov odjel na dalekou cestu zpět nespokojený – vždyť to pro něj byla už třetí prohra v řadě.