13.05.2017 | David Záruba | Zápas

Pardubice díky dvěma brankám Fouska porazily Třinec a už pět zápasů neinkasovaly

Foto: Radek Klier (fkpardubice.cz)
Pardubice – Fotbalisté Pardubic vyhráli na domácím hřišti nad Třincem 2:0 a prodloužili svou sérii bez inkasované branky na pět utkání. Zároveň Východočeši devětkrát v řadě bodovali. K vítězství nad Třincem nasměroval Pardubice už po devíti minutách záložník Adam Fousek, který pak v 61. minutě tříbodový zisk také druhou brankou pojistil.
9' Fousek
61' Fousek
bez branek
58' Pospíšil
77' Fousek
18' Janoščín
83' Dedič
Sestavy
Knobloch – Křapka, Piroch, Šejvl, Shejbal – Kudrna – Ladra, Kovář (46. Pospíšil), Řezníček, Fousek (81. Fusek) – Petráň (90. Přibyl)
Na lavičce: Hrnčíř, Čiernik
Trenér: Jiří Krejčí
Paleček – Stříž (78. Janošík), Reintam, M. Čelůstka, Janoščín, Velner – Šumbera, Krišto (69. Joukl), Motyčka, Ižvolt (69. Hošek) – Dedič
Na lavičce: Adamuška, Avdič, Benetka, Vávra
Trenér: Jiří Neček
Rozhodčí: Dubravský – Wilczek, Kubr • Stadion: Stadion Pod Vinicí • Diváci: 615

Komentář

Třinečtí začali v Pardubicích dobře, hned v úvodu si vynutili dva rohy, ale byli to domácí, kdo v deváté minutě slavil jednobrankové vedení. Řezníček chytrým pasem vysunul do úniku Adama Fouska, který přízemní ranou z vápna překonal vyběhnutého Palečka. Třinečtí se snažili po inkasované brance srovnat, ale územní převahu nedokázali přetavit ve vážnější šanci.

Nutno dodat, že pardubická obrana až na výjimky pracovala spolehlivě. Ojedinělé zakolísání mohl potrestat Dedič, ovšem nadějné přečíslení zakončil pouze slabou střelou, se kterou Knobloch neměl potíže. V převaze čtyř proti třem postupovali v závěru poločasu také pardubičtí hráči a svou druhou branku mohl přidat Fousek, ale jeden z třineckých obránců srazil jeho střelu na roh.

Do druhé půle poslali pardubičtí trenéři na hřiště Tomáše Pospíšila a ten chvíli nato mohl dát svému týmu klid. Po Petráňově akci mu stačilo jen z šesti metrů trefit opuštěnou klec, míč však trestuhodně poslal vedle. V 61. minutě už to domácím klaplo. Ladrův centr přistál na hlavě Adama Fouska, od které míč zamířil bezpečně do branky.

Druhý gól domácí hráče uklidnil, naopak Třinec hledal recept na překonání obrany ještě obtížněji. Ke gólové příležitosti pomohlo hostům až střídání. Čerstvý Joukl dokázal prostřelit Knoblocha, ale toho na brankové čáře zastoupil Šejvl. Víc už Třinečtí nestihli, Pardubice si v závěru tříbodovou výhru pohlídaly. Navíc neinkasovaly už v pátém utkání v řadě.