13.05.2017 | Petr Komárek | Zápas

Vlašim potvrdila dobrou aktuální formu, čtyřmi góly vyřídila Vítkovice

Foto: fcsbvlasim.cz
Vlašim – Fotbalistům Vlašimi se v poslední době daří. Po kanonádě proti Frýdku-Místku a vítězství na půdě Žižkova si Středočeši dokázali poradit i s Vítkovicemi. O zisku tří bodů rozhodli třemi brankami ve druhém poločase a celkově před vlastními fanoušky triumfovali v poměru 4:1. Dvě trefy si připsal Hašek, po jedné zaznamenali Hadaščok s Kučerou. O jediný gól hostů se postaral Mišinský.
39' Hašek
60' Hadaščok
79' Kučera
83' Hašek
48' Mišinský
10' Hadaščok
21' Kovařík
42' Matěj
61' Vaněk
Sestavy
Nguyen – Piško, Wiesner, J. Štochl, Tusjak – Reiter (87. Milan Kadlec), Kulhánek, Hašek, Kučera – Hadaščok (79. Tarczal), Vyhnal (61. Jeslínek)
Na lavičce: Le Giang, Ngimbi, Vrána, Duga
Trenér: Petr Havlíček
Květon – Cverna, Matěj (46. Fiala), Hruzík, Texl (76. Juřena) – Vaněk, Prajza, Mikula, Gebert – Mišinský, M. Kovařík (46. Szotkowski)
Na lavičce: Nemrava, Řezáč, Ondráček, Pavelka
Trenér: Roman West a Ivan Kopecký
Rozhodčí: Berka – Blažej, Vodrážka • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 395

Komentář

Na první branku zápasu došlo šest minut před koncem prvního dějství. Nenápadnou střelou z prostoru před pokutovým územím se prezentoval Filip Hašek a balon skončil za zády gólmana Květona. Vítkovice však mohly ještě před odchodem do šaten srovnat, pokus jednoho z hostujících hráčů zastavila tyč.

Krátce po začátku druhé půle se už Vítkovičtí dočkali vyrovnání. Odražený míč dopravil do sítě Vladimír Mišinský a mnohonásobně oživil bodové naděje svého týmu. Vlašimští v nich však v 60. minutě udělali výraznou trhlinu. Po Reiterově centru do vápna se prosadil Vojtěch Hadaščok, na jehož zakončení si sice Květon sáhl, ale vytěsnit mimo tři tyče ho nedokázal. V 79. minutě navíc kapituloval potřetí. Rudolf Reiter oslovil přihrávkou Adama Kučeru, který slavil úspěch s okamžitou a přesnou střelou.

Konečný výsledek duelu stanovil svou druhou sobotní trefou Filip Hašek. V 83. minutě rychle převzal balon, naběhl si s ním k bráně a krásným lobem překonal jejího strážce. Vlašim zvítězila počtvrté v řadě. Vítkovice zdolala 4:1 a v tabulce Fortuna národní ligy si pojistila čtvrtou příčku. Ostravané sice pod Blaníkem padli, stále se ale mohou v soutěži zachránit. Sokolovský Baník totiž nestačil na ten ostravský a MFK tak na Západočechy stále ztrácí čtyři body. Do konce druhé ligy přitom zbývají dvě kola, v nichž může získat bodů šest. Sokolovští by ovšem současně museli oba své zápasy prohrát.