14.05.2017 | Filip Lefenda | Zápas

Znojmo ovládlo televizní utkání s Frýdkem, za tři góly bere stejný počet bodů

Foto: Libor Duchoň
Frýdek-Místek – Nedělní program 28. kola Fortuna národní ligy načalo televizní střetnutí mezi Frýdkem-Místkem a Znojmem. Hosté přijeli na stadion Stovky v roli favoritů a tu začali naplňovat po půlhodině hry, kdy otevřel skóre Teplý. Po změně stran se Jihomoravané prosadili ještě dvakrát a odvezli si domů pohodové vítězství.
bez branek
31' Teplý
50' Urbančok
72' Holub
31' Literák
68' Vyskočil
bez karet
Sestavy
Mihálek – Švrček, Literák, Berežný, Ilko – Slaninka (62. Nworah), Spasojević (46. Vyskočil), Šichor, Šumský (76. Termanowski) – Šafner, Ševčík
Na lavičce: Prepsl, Fertaľ, Klabník, Willwéber
Trenér: Leoš Kalvoda
Koukal – Čereda, Svozil (69. Mezlík), Helísek – Motal, Njire (85. Nepožitek), Urbančok, Holub – Klíma (77. Javůrek), Teplý, Šamánek
Na lavičce: Šnepfenberg, Sokol
Trenér: Radim Kučera
Rozhodčí: Ardeleanu – Mokrusch, Kožár • Stadion: Stadion Stovky • Diváci: 546

Komentář

První půle příliš záživného fotbalu nenabídla, na premiérovou vážnější šanci čekali diváci – jak ti na stadionu, tak i ti u televizních přijímačů – do 19. minuty. Právě tehdy běžel hostující Klíma sám na bránu, proti jeho střele se ale reflexivním zákrokem vytasil frýdeckomístecký gólman Mihálek.

Krátce po půlhodině hry už domácí muž v rukavicích tolik štěstí neměl, ba přímo naopak. Po špatném vyboxování míče se dostal balon k Jakubu Teplému, který pohotově otevřel skóre.

Valcíři mohli odpovědět již po třech minutách. Ševčík poslal před odkrytou část brány centr na Šumského, druhý jmenovaný kulatý nesmysl ale mezi tři tyče usměrnit nedokázal.

Frýdek tak šel do druhého poločasu s jednogólovým mankem, které již hned po pěti minutách přerostlo v rozdíl dvou tref. Šamánek našel přihrávkou Dominika Urbančoka a ten střelou z hranice vápna poslal skákavý míč přesně k tyči.

V 72. minutě pak přišel gólový moment číslo tři. Po akci z pravé strany střílel Šamánek, jehož rána byla zblokována. Balon se ale záhy dostal k Michalu Holubovi, který tvrdou přízemní ranou k tyči propálil vše, co mu stálo v cestě.

O vítězi bylo rozhodnuto, přesto mohli Znojemští přidat ještě čtvrtý zásah, a to když hned dva hostující hráči běželi v 77. minutě sami na brankáře Mihálka. Klíma vzal zodpovědnost na sebe a trefil tyč, dorážku následně poslal do sítě Holub, pro ofsajdové postavení mu ale nebyla jeho branka uznána.

Mrzet to však Jihomoravany nemuselo, z Frýdku-Místku si odvezli po dobrém výkonu zasloužení vítězství.