08.06.2020 | Matěj Vybíral | Zápas

Jihlava nevyhrála po restartu ani počtvrté, o remíze s Hradcem rozhodly vlastní góly

Foto: fcvysocina.cz
Jihlava – Fotbalisté Jihlavy remizovali v dohrávce 21. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY s Hradcem Králové 1:1. Domácí šli do vedení ve 37. minutě, kdy si po střele Mikuše srazil balon do vlastní sítě Jan Král. Podruhé se skóre před kamerami České televize měnilo v 69. minutě, směr rány Soukeníka změnil po nešťastné teči Karel Pojezný a druhý vlastní gól byl na světě. Vysočina, ačkoliv byla po většinu duelu lepším týmem a jednou mířila i do brankové konstrukce, po koronavirové pauze ani na čtvrtý pokus nevyhrála. Nerozhodný výsledek je v boji o přední příčky ztrátou i pro Votroky, kteří remizovali potřetí v řadě.
37' Král (vl)
69' Pojezný (vl)
42' Vaculík
39' Urma
54' Šípek
57' Mejdr
60' Durděvič
76' Kateřiňák
Sestavy
Vejmola – Javůrek (85. T. Svoboda), Pojezný, Diouf, F. Novotný – Fortelný (75. Arroyo), Vaculík (90.+1 Shudeiwa) – Jakub Rezek (75. Smejkal), Zoubele, Mikuš – Klobása.
Na lavičce: Veselý, Šimko, Koubek
Trenér: Radim Kučera
Ottmar – Urma, Král, Martinec, Mejdr (68. F. Čech) – Zbrožek (68. Soukeník), Jukl (46. D. Doležal, 48. Šípek) – Ch. Frýdek (46. Djurdjević), Vlkanova, Kateřiňák – Prekop.
Na lavičce: Vízek, Donát
Trenér: Zdenko Frťala
Rozhodčí: Zelinka – Dobrovolný, Mikeska • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Hráno bez diváků

Komentář

Jihlava měla o něco více ze hry a prvním náznakem šance to potvrdila ve 21. minutě. Vysunutý Javůrek z levé strany odcentroval před branku a skluzující Klobása jen těsně netrefil míč. Domácí se však vedení dočkali ve 37. minutě. Votroci přišli o míč, Pojezný dlouhým pasem našel nabíhajícího Mikuše, který ještě chtěl přihrávat Zoubelemu, ovšem Jan Král míč tečoval do protipohybu Ottmara a vstřelil si vlastní gól.

Vysočina měla do konce poločasu ještě jednu příležitost. Po faulu na Klobásu domácí rychle rozehráli a Lukáš Zoubele pálil z ostrého úhlu. Ottmar míč vyrazil jen před sebe, ale pomohla mu hradecká defenziva.

Hradec Králové nabídl svou chybou šanci domácím v 57. minutě. Po laciné ztrátě hostů Vaculík našel na hranici šestnáctky Zoubeleho, který si zasekl míč a vypálil z kroku velmi pěkně. Ottmar na míč nedosáhl, avšak zachránilo ho břevno.

Studená sprcha pro Vysočinu přišla v 69. minutě. Votroci využili svou první velkou šanci. Střídající Soukeník byl na hřišti teprve minutu, když napálil z dvaceti metrů volný míč a obránce Karel Pojezný tečoval balon mimo dosah Vejmoly.

Do konce zápasu už další góly ani šance nepřišly. O remíze tak rozhodly dvě vlastní branky, po jedné na každé straně. Hradec Králové zůstává na pátém místě o skóre právě před Jihlavou, se kterou má díky vítězství 4:2 ze 7. kola lepší vzájemné zápasy. Oba celky ztrácejí na třetí Žižkov a čtvrtou Duklu bod.