12.11.2022 | Aleš Strouha | Zápas

Gól a rychlá odpověď. Dukla si na Julisce rozdělila body se Slezským FC

Foto: fkdukla.cz
Praha - Fotbalisté Dukly remizovali v 16. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY s Opavou 1:1. Skóre otevřel po hodině hry korejský útočník Pražanů Kim, za hosty zanedlouho srovnal Šigut. Svěřenci trenéra Rady bodovali po třech porážkách v řadě, Slezané naopak potřetí za sebou zaznamenali nerozhodný výsledek. Oba týmy zakončily kalendářní rok 2022 ve druhé polovině tabulky.
62' Seung Bin
65' Šigut
59' Holiš
43' Helebrand
67' Kramář
81' Šigut
Sestavy
Rada – Holiš, Piroch, Peterka, Ullman – Buchvaldek (32. Havelka), Barac, Kozel (76. Hodek), Kim, Šebrle (46. Uhlíř) – Adediran (46. Matějka)
Na lavičce: Šťovíček, Matoušek, Moulis
Trenér: Petr Rada
Lasák – Kadlec, Bílek, Janoščín, Helebrand – Gorčica (88. Doleček), Macháček, Rychlý, Ščudla (90+3. Dostál), Šigut – Kramář (67. Rataj)
Na lavičce: Číž, Celta, Latoň, Hranoš
Trenér: Roman West
Rozhodčí: Rouček – Volf, Poživil • Stadion: Stadion Juliska • Diváci: 832

Komentář

Zápas dvou tabulkových sousedů začal na prosluněné Julisce velmi opatrně. V úvodních minutách byl k vidění hlavně boj ve středu pole s minimem šancí. Aktivnější byli sice hosté, avšak střely Šiguta a Rychlého se mezi tři tyče nevešly. Velmi zajímavě vypadalo také zakončení Gorčici z 33. minuty, jenže také on zamířil jen nad bránu.

Největší šance první půle byly k vidění až v samém závěru. V 38. minutě se na hranici vápna šťastně dostal balon k domácímu Adediranovi. Nigerijský útočník byl sám před Lasákem, v rozhodujícím okamžiku ale zamířil trestuhodně mimo. Hned o dvě minuty později měli velkou šanci také hosté. Špatnou malou domů vystihl Šigut, který se z pravé strany řítil sám na Radu. Domácí gólman se ale zaskvěl výborným zákrokem a balon vyrazil.

Druhá půle byla mnohem zajímavější než ta první. V 54. minutě pálil nebezpečně z přímého kopu hostující Bílek a jen o chvilku později byl po pěkné narážečce před Lasákem Uhlíř. Skóre se ale změnilo až v 62. minutě a byl to Kim Seung Bin, který poslal domácí celek do vedení.

Dukla o jednobrankový náskok bleskově přišla. Hned v 65. minutě se ve vápně nejlépe zorientoval Samuel Šigut, jehož střela z pravé strany zapadla přesně za zadní tyč. Oba týmy se v následujících minutách tlačily do zakončení. Žádný další gól ale již nepadl a utkání tak skončilo dělbou bodů.