17.05.2021 | Karel Jedlička | Zápas

Táborsko otočilo duel s Duklou a udělalo velký krok k záchraně

Foto: fctaborsko.cz
Praha – Fotbalisté Dukly Praha nezvládli v utkání 24. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY domácí měření sil s Táborskem a prohráli už třetí duel za sebou. Pražané sice po trefě Marka Fábryho od 7. minuty vedli, Jihočeši ale ještě před půlhodinou hry výsledek brankami Václava Pence a Jakuba Navrátila otočili a výhrou 2:1 bodovali ve druhé nejvyšší soutěži už pošesté v řadě. Dvě kola před koncem tak mají Táborští na třináctou sestupovou příčku náskok čtyř bodů. Dukla je sedmá.
7' Fábry
19' Penc
30' Navrátil
41' Souček
70' Hadaščok
75' Kovernikov
90' Boula
Sestavy
Kinský – D. Souček (43. Barac), Piroch, Fišl (46. Kovernikov), Chlumecký – Kott (72. David Kozel), Doumbia – Faleye (43. Hadaščok), Krunert, Buchvaldek – Fábry (72. Ayong).
Na lavičce: Rada, Trávníček
Trenér: Bohuslav Pilný
Pecháček – Almeida, Navrátil, Penc, Tusjak – Vozihnoj (66. Havrda), Boula, Ndiaye, Liepa (23. Majka) – Čapek (87. Pinc), Provazník (87. P. Plachý).
Na lavičce: Slávik, Zadražil, Icha
Trenér: Sergejs Golubevs
Rozhodčí: Hrubeš – Vejtasa, Bureš • Stadion: Stadion Juliska • Diváci: 106

Komentář

Dukla měla výborný vstup do zápasu, v 7. minutě vysunul Souček podél pravé lajny Krunerta a jeho centr usměrnil z voleje do sítě Marek Fábry. Ještě do přestávky se však domácím – stejně jako minule v derby proti Žižkovu – staly osudnými rohové kopy.

V 17. minutě ze skvěle sehraného brejku na jeden dotek vychytal dorostenec Kinský zcela volného Čapka a dorážku Liepy ztečoval na roh Piroch. Jihočechy nemusela zahozená dvojšance mrzet, protože právě z tohoto rohu dotlačil míč za čáru snad hrudí Václav Penc – 1:1. Jedenáct minut nato navíc po dalším Almeidově rohu znovu ze vzdálenosti v řádu decimetrů doklepl druhý táborský stoper Jakub Navrátil na 1:2.

Vyrovnat mohli Pražané v závěru poločasu, kdy nejprve Pecháčka nepropálil ze samostatného nájezdu Fábry ani z dalekonosné dorážky Chlumecký, tři minuty nato pak táborský brankář robinzonádou vyškrábl i Kottovu pěknou dělovku.

Po pauze se hosté zatáhli, bránili náskok a moc toho sterilně hrající Dukle nedovolili. Pouze Hadaščok po výborné Baracově zpětné přihrávce z deseti metrů přestřelil. V 71. minutě pak Buchvaldek vykoupal dva protihráče, jenže Fábry pak zblízka nepropálil toho posledního. 

Dukla potřetí v řadě prohrála 1:2 a Bohuslav Pilný po výborném začátku svého angažmá zažívá stejnou sérii jako jeho předchůdce Roman Skuhravý. Naopak Táborští jsou blízko udržení druholigové příslušnosti, když na sestupující Blansko mají čtyřbodový polštář.