16.05.2021 | Tomáš Secký | Zápas

Série výher Hradce Králové skončila, ve Varnsdorfu remizoval 1:1

Foto: Tomáš Secký
Varnsdorf – Fotbalisté Varnsdorfu dokázali ve 24. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY obrat o body vítěze letošního ročníku a zároveň postupující tým do FORTUNA:LIGY. Severočechy poslal do vedení Patrik Schön, ale ještě v prvním poločase srovnal na konečných 1:1 hradecký David Doležal. Hradec tak jedenáctou výhru v řadě nepřidal a jeho vítězná série se zastavila na deseti zápasech, Varnsdorf tři zápasy neprohrál.
31' Schön
44' Doležal
20' Schön
43' Kateřiňák
66' Čech
88' Novotný
Sestavy
A. Richter – M. Richter, Kouřil, Hasil – Lehoczki, Bláha, Zbrožek (78. Ondráček), Rudnytskyy – Kocourek – Schön, Šimon (64. Velich).
Na lavičce: Vaňák, Heppner, Kazda, Kubista, Novák
Trenér: Pavel Drsek
Vízek – Čech, Král, Leibl (68. Donát) – Kateřiňák – Mejdr (68. Vučić), Doležal (80. Kejř), Soukeník, Novotný – Záviška (80. Samko), Vašulín (61. Prekop).
Na lavičce: Ottmar, Urma
Trenér: Zdenko Frťala
Rozhodčí: Denev – Leška, Pečenka • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 80

Komentář

Hradec Králové zajížděl do Varnsdorfu s čistou hlavou, neboť svěřenci Zdenka Frťaly měli tři kola před koncem sezóny jistý postup do nejvyšší fotbalové soutěže. Za to Severočeši musí hrát o každý bod, před utkáním měli na sestupovou pozici k dobru pouhé čtyři body.

Úvod zápasu byl ze strany Varnsdorfu velmi nervózní a téměř do třinácté minuty se nedostal k míči. Domácí byli u míče vždy o krok později, což eskalovalo k nedovoleným zákrokům. Žlutou kartu tak hned ve 20. minutě viděl Patrik Schön. Kupodivu to byl ale Varnsdorf, který otevřel skóre utkání ve 31. minutě. Ondřej Kocourek si převzal míč na středu hřiště a rychlou přihrávkou do ulice vybídl nabíhajícího Patrika Schöna, jenž vyhrál sprinterský duel s Čechem, obešel Vízka a vsítil míč do odkryté branky – 1:0.

Domácím vstřelená branka nalila čerstvou krev do žil. Akci Kocourka zastavil zdvižený praporek pomezního, o minutu později špatně zpracoval Schön a dostal se ve vápně mimo hrací plochu. A tak trestal Hradec. Téměř totožná situace jako při brance Varnsdorfu. Votroci využili díru v obraně domácích a přihrávkou do ulice našli volného Davida Doležala, který srovnal na 1:1.

Do druhé půle vstoupil Varnsdorfu jako vyměněný a byl to právě on, kdo měl více ze hry. Pozorná obrana hostů ale fungovala dobře, k ohrožení Vízkovy branky tak nedošlo. S přibývajícím časem se na hřišti dost přiostřilo, což vyústilo v řadu nedovolených zákroků a další dvě žluté karty. V první minutě nastavení ještě Pavlo Rudnytskyy zavezl míč po lajně a odcentroval na volného Velicha. Ten už se připravoval vystřelit, jeho pokus ale přerušil hlavní sudí, hra rukou.

Oba celky si tak rozdělily body. Varnsdorf zůstává jedenáctý s devětadvaceti body. Hradci skončila série výher, na svém kontě má ale 56 bodů.