30.07.2021 | Zdeněk Kamínek ml. | Zápas

Jihlava slaví i ve druhém kole, vyhrála na půdě ústecké Army

Foto: fcvysocina.cz
Ústí nad Labem - Předehrávka 2. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY mezi Ústím nad Labem a Jihlavou přineslo tři branky a vítězství hostujícího týmu. Jihlava navázala na výhru z úvodního kola, na půdě Army zvítězila 2:1. Skóre otevřel již ve 13. minutě hostující Shudeiwa, razítko na vítězství udělal minutu před koncem řádné hrací doby Araujo-Wilson. Domácím se sice zásluhou Miskoviče povedlo snížit, více ale již nestihli. Vysočina Jihlava tak minimálně do soboty zůstane na prvním místě tabulky F:NL!
90' Miskovič
13' Shudeiwa
89' Araujo-Wilson
75' Alexandr
77' Brak
87' Miskovič
90' Bílek
41' Křišťál
42' Vedral
57' Arroyo
70' Shudeiwa
87' Araujo-Wilson
Sestavy
Plachý – Hudec (46. Chodora), Brak, Bílek, Strada (57. Alexandr) – Miskovič, Jiránek – Emmer (46. Krobot), Čičovský (69. Mechmache), Ogiomade – Prošek (78. Angelozzi).
Na lavičce: Němec, Cantin
Trenér: Jaromír Jindráček
Vejmola – Svoboda, Pojezný, Vlček, Křišťál – Tureček, Shudeiwa (85. Fila) – Arroyo (64. Křivánek), Selnar (76. Franěk), Peřina (85. Štefánek) – Vedral (76. Araujo-Wilson).
Na lavičce: Jágrik, Chocholatý
Trenér: Jan Kameník
Rozhodčí: Krejsa – Flimmel, Pečenka • Stadion: Městský stadion v Ústí nad Labem • Diváci: 821

Komentář

První vážnější šance duelu mezi Ústím nad Labem a Jihlavou se naskytla ve 12. minutě, kdy Jakub Selnar mířil pod břevno, brankář Jan Plachý vyrazil míč konečky prstů na roh. Právě ze standardní situace od rohového praporku o minutu později Vysočina udeřila. Míč si vzal opět Jakub Selnar, jenž nalezl Vojtěcha Křišťála. Po nedůsledném bránění Army se k balónu dostal Fares Shudeiwa, který přízemním pokusem otevřel gólový účet zápasu.

Rohové kopy zahrávali následně i domácí, Luděk Vejmola ale se svou defenzivou mohl zůstat klidným. Větší branková příležitost přišla až ve 35. minutě, kdy Václav Prošek z přečíslení vybojoval opět roh, neboť kulatý nesmysl skončil na bráně. Domácím zatrnulo ve 45. minutě, kdy zleva Jaroslav Peřina jen těsně minul vzdálenější tyč. Týmy odcházely do kabin za stavu 0:1.

Do druhého poločasu připravil realizační tým Ústí nad Labem oživení hry v podobě dvojitého střídání. Byli to ale hosté, kteří mohli zprvu odskočit na rozdíl dvou branek. Jan Plachý byl příliš daleko od vlastní brankové čáry, když nejlepší střelec Jihlavy v loňském ročníku Filip Vedral předložil více než stoprocentní gólovou šanci Jakubu Peřinovi, který před doslova prázdnou bránou orazítkoval pravou tyč.

Z následného tlaku Severočechů vyústil v 86. minutě brejk, kdy si střídající Alessandro Angelozzi vylámal zuby na skvělém Luďku Vejmolovi. Na opačné straně byli hráči Jihlavy úspěšnější, když za tři minuty upevnil vedení svého celku Wilson Justin James Araujo.

Když už se zdálo, že je po zápase, domácí stihli promluvit a závěr střetnutí zdramatizovat. Jiří Miskovič z nařízeného přímého volného kopu vymetl pavučiny z levého horního růžku. Ve čtvrté minutě nastavení byla nařízena sudím Josefem Krejsou standardní situace ve prospěch Army, která ale nebyla kvůli vypršení časovému limitu vůbec rozehrána. Po odpískaném konci se na hřišti strhla velká mela, kdy si hráči vyříkávali své a na hrací plochu vběhl i domácí kouč David Jarolím. To již nic nezměnilo na tom, že tři body ze severu Čech odváží svěřenci Jana Kameníka.

Ohlasy trenérů

David Jarolím (FK Ústí nad Labem): „Chtěli jsme potvrdit body z venku, jsme zklamaní. Celkově bych řekl, že by zápasu slušela více remíza. Prohospodařili jsme první poločas, do kterého jsme měli nastoupit jako do druhé půle. Chyběl nám větší pohyb a ze zbytečné paniky na míči pramenilo hodně ztrát. Mrzela mě první inkasovaná branka, kdy se připravujeme na obranný rohový kop. Upozorňovali jsme hráče na tyto standardní situace den před zápasem, bohužel jsme to nedohráli. Po závěrečném hvizdu jsem se byl zeptat rozhodčího, proč nenechal dohrát náš trestný kop. Mohli jsme vyrovnat dříve, času bylo dostatek, ale situace jsme nevyřešili gólově. Položila nás druhá inkasovaná branka, dohánět dvoubrankové manko v 90. minutě je těžké. Po skončení utkání jsem klukům v kabině řekl, že je důležité umět prohrávat.“

Jan Kameník (FC Vysočina Jihlava): „Předpokládali jsme, že nás čeká velmi těžké utkání, což se potvrdilo. Ústí nad Labem má pohyblivý tým, který je kvalitní na míči, řada hráčů má velmi dobrou výkonnost a odehrálo slušný zápas v Třinci. Do střetnutí jsme vstupovali s jakousi pokorou vůči soupeři, ale na druhou stranu s vlastním sebevědomím, které máme. V prvním poločase jsme podle mého názoru měli malinko navrch, dobře jsme do duelu vstoupili a dokázali vstřelit branku. Ve druhé půli se promítla vůle soupeře s výsledkem něco udělat do průběhu a čekali jsme, až budeme moct udeřit. Pod tlak nás dostávala spousta laciných ztrát, domácí hráči se navíc dobře pohybovali. Dokázali jsme se podruhé prosadit, avšak závěr jsme si zdramatizovali inkasovaným gólem ze standardní situace. Hráče musím pochválit za přístup a šířkou kádru jsme dokázali nahradit i zraněného Lukáše Zoubeleho s kapitánem Matúšem Lackem.“