17.04.2022 | Tomáš Secký | Zápas

Chrudim se výhrou ve Varnsdorfu přiblížila záchraně, domácí šli rychle do deseti

Foto: Tomáš Secký
Varnsdorf – Fotbalisté Chrudimi porazili v utkání 24. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY 2:1 Varnsdorf a udělali další velký krok k záchraně. Domácí šli hned ve 2. minutě po vyloučení Zbrožka do deseti a Východočeši dlouhou početní výhodu přetavili ve dva góly. Postupně se trefili Petr Průcha a Filip Firbacher. Trefa kanonýra Bojana Dordiče už Varnsdorfu body nepřinesla. Chrudim tak bodovala počtvrté v řadě a z předposlední pozice ztrácí na čtrnácté Ústí nad Labem už jen dva body. Varnsdorf je šestý.
53' Dordič
16' Průcha
48' Firbacher
2' Zbrožek
82' Richter
90+3' Žák
52' Firbacher
78' Míka
Sestavy
A. Richter – M. Richter, Zbrožek, Kouřil, Heppner – Bláha, Žák – Schön, Kocourek (7. Bína, 85. Lauko), Dordić – Velich (46. Hušek).
Na lavičce: Porcal, Kubista, Pajkrt, Rudnytskyy
Trenér: Pavel Drsek
Floder – Kesner, Míka, Donát, Sokol – Vrána (46. Juliš), Záviška, Průcha (88. Drahoš), Jan Řezníček, Kejř (71. Šejvl) – Firbacher (85. Koželuh).
Na lavičce: Ordelt, Řezníček, Šplíchal
Trenér: Radek Kronďák
Rozhodčí: Machálek – Lakomý, Mikeska • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 420

Komentář

Program velikonočního kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY uzavřelo utkání Varnsdorfu s Chrudimí. Tým ze Šluknovského výběžku roli papírového favorita nenaplnil. Čáru přes rozpočet mu udělala Chrudim hned z první akce. Rychlý protiútok Firbachera ve druhé minutě zastavil za cenu červené karty Kristián Zbrožek a poslal svůj tým do deseti. I přesto to byl Varnsdorf, který se mohl radovat jako první. Ve 4. minutě Kesner pomalou přihrávkou domů doslova namazal Dordičovi, ten však v souboji s Floderem neuspěl.

Od té doby měli míč častěji na kopačkách Chrudimští. V 16. minutě Varnsdorf špatně rozehrál, čehož využil Petr Průcha, jenž se prodral do velkého vápna a přízemní střelou, která se otřela o tyč, otevřel skóre utkání. Jen o čtyři minuty později mohl vyrovnat Velich, k zakončení hlavou mu chyběly doslova centimetry. Varnsdorf ve zbytku první půle dorovnal tempo hry, ovšem doplácel na nepřesné přihrávky.

Do druhé půle udělal Pavel Drsek změnu v sestavě. Obranu posílil dvoumetrový Hušek, ze hřiště naopak odešel útočník Velich. Změny proběhly také na druhé straně. Vránu vystřídal Juliš. Poslední zmiňovaný měl po minutě na hřišti zásluhy na další brance hostů. Juliš dokázal přejít přes Huška a doslova naservíroval míč pro Filipa Firbachera, který ho uklidil do odkryté branky – 2:0.

Varnsdorf dokázal snížit v 53. minutě po standardní situaci, kdy se k míči dostal Bojan Dordič a vykřesal naději. Severočeši sice ve zbytku utkání tlačili, k vážnému ohrožení hostující branky ale nedošlo. Chrudim tak uhájila těsné vedení a připsala si důležité tři body za cestou k záchraně v druhé nejvyšší fotbalové soutěži. Varnsdorf zůstává šestý s pětatřiceti body.