02.04.2023 | Josef Janda | Zápas

Karviná otočila přestřelku s Táborskem a je už druhá

Foto: mfkkarvina.cz
Tábor – Jubilejní 20. kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zakončil duel Táborska s Karvinou. Na góly bohaté utkání nakonec dopadlo lépe pro hosty, kteří na jihu Čech zvítězili po obratu 3:2. Silon poslal do vedení v 17. minutě Jakub Šašinka, jen o minutu později ale vyrovnal Jakub Rezek a za dalších sedm dokonal obrat Kelvin Boateng. Razítko dal na vítězství Slezanů po hodině hry Jiří Bederka. Táborsku už se v závěru podařilo Matoušem Varačkou pouze snížit. Karviná vydolovala ze čtyř jarních kol deset bodů a polepšila si v tabulce na druhé místo o dva body za vedoucí Příbram. Táborsko nebodovalo po sérii čtyř remíz v řadě a kleslo na dvanáctou pozici.
17' Šašinka
77' Varačka
18' Rezek
25' Boateng
60' Bederka
19' Kosek
80' Kateřiňák
90+2' Mezera
bez karet
Sestavy
Pastornický – Plachý, Navrátil, Koné, Kosek (46. Kopřiva) – Alexandr (69. Sylla), Dordić, Sojka (46. Mezera), Kateřiňák – Kronus (69. Varačka), Šašinka.
Na lavičce: Kerl, Šplíchal, Oloko
Trenér: Roman Nádvorník
Neuman – Bederka, Žídek, D. Krčík, Soukeník – Boháč, Budínský (90+3. Papadopulos) – Rezek (71. Memić), Málek (89. Bartl), Mikuš – Boateng (71. Akinyemi).
Na lavičce: Ciupa, Antovski, Motyčka
Trenér: Lubomír Luhový
Rozhodčí: Adámková – Ratajová, Líkař • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 530

Komentář

Úvodní minuty souboje Táborska s Karvinou příliš vzrušení nenabídly, diváci si pak ale počáteční nudu vynahradili. Gólovou podívanou odstartovali domácí v 17. minutě po rohovém kopu. Na centr si naskočil Jakub Šašinka a poslal balon hlavou do sítě.

Sotva si Táborští užili radostné chvilky, propukl radostný pokřik v táboře Karviné. Hned za minutu totiž zatáhli hosté balon po pravé straně, Boateng se dostal k přihrávce před branku, kde osamocený Jakub Rezek poslal míč po zemi k tyči. Děsivá chyba táborské defenzivy znamenala bleskové srovnání na 1:1. Trenér Roman Nádvorník se hodně hlasitě zlobil na Daniela Koska.

Ještě více byli domácí zklamaní po 25 minutách hry. Karvinští zapnuli od vyrovnávací branky vyšší obrátky, což se projevilo vedoucí brankou. Aktivní hra hostů vyústila v Rezkovu přihrávku na Kelvina Owusu Boatenga, který technickým pokusem poslal míč vzduchem podél gólmana Pastornického. Karviná tak otočila během sedmi minut a dostala se do vedení 2:1.

Ve zbývajícím čase první půle sledovali příznivci fotbalu jen zahozené šance na obou stranách. Po půlhodině hry se Táborsko prosadilo po levém křídle a nechybělo mnoho, aby centr našel před odkrytou brankou Kronuse. Kapitán Karviné Žídek ovšem balon na poslední chvíli Kronusovi odkopl.

Kronus mohl srovnat i po dlouhém nákopu Táborska, který mu karvinský Bederka sklepl hlavou přímo na nohu. Kronus se soupeře obejít nepokusil, běžel s balonem více do strany, kde na Bederkovi získal jen rohový kop.

Úplný závěr poločasu patřil Karviné a táborskému zachránci Konému. Hosté se dokázali prosadit do vápna a vyšachovali domácí obranu. Po přesné přihrávce pálil do téměř prázdné branky Budínský, jenže z několika metrů trefil jen Koného snažícího se zaplnit v prázdné brance co největší prostor. Hosté byli dalšímu gólu blízko ještě v 45. minutě, kdy opět Koné vykopával balon z brankové čáry. Táborsko nakonec mohlo být s poločasovou ztrátou 1:2 ještě spokojené.

Táborští vstoupili do druhé půle aktivně a úvodní převahu vyjádřili střelou Plachého těsně nad branku. Po hodině hry bylo ale vše jinak. Po rohovém kopu se prosadil ještě nedávno hráč Táborska Jiří Bederka a Karviná vedla už o dva góly.

Pátou branku v utkání vstřelil táborský náhradník Matouš Varačka, který využil ukázkového přenesení hry na pravou stranu. Varačkova střela po zemi k tyči byla posledním gólovým momentem utkání. V závěru domácí riskovali a toužili po vyrovnání. Hosté brejky nevyužili, tudíž skončil zápas mezi Táborskem a Karvinou vítězstvím hostů 3:2.