01.04.2023 | Tadeáš Mima | Zápas

Dukla obrala Vyškov a na jaře zůstala stoprocentní. MFK se na lídra nedotáhl

Foto: mfkvyskov.cz
Drnovice - Fotbalisté Dukly Praha porazili ve 20. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY v Drnovicích Vyškov 1:0. Jediný gól zápasu vstřelil v nastavení prvního poločasu hostující Jan Peterka. Svěřenci trenéra Rady tak vyhráli i třetí zápas v jarní části soutěže, navíc mají k dobru dohrávku s Varnsdorfem. Vyškovu skončila série bez porážky, která se zastavila na devíti utkáních. Na soupeře z Dejvic nevyzrál ani ve druhém vzájemném duelu této sezony, stejně jako v srpnu minulého roku se vůbec neprosadil.
bez branek
45+2' Peterka
38' Ilko
67' Mafwenta
89' Kanakimana
28' Kozma
Sestavy
Kinský – Němeček (76. Štěpánek), Ramathan, Srubek, Ilko – Souaré (46. Fulnek), Lahodný (64. Cabadaj) – Kanakimana, Alégué Elandi (46. Mafwenta), Lacík (46. Krška) – Bayo.
Na lavičce: Jícha, Matys
Trenér: Jan Trousil
Rada – Holiš, Peterka, Krch, Barac – Moulis (87. Buchvaldek), Špatenka, Kozel (87. Havelka), Kozma (71. Piroch), Hrubeš (82. Šebrle) – Matějka (82. Červenka).
Na lavičce: Čtvrtečka, Zapletal
Trenér: Petr Rada
Rozhodčí: Křepský – Kotík, Mikeska • Stadion: Sportovní areál Drnovice • Diváci: 1031

Komentář

Hned krátce po začátku utkání vznikl zmatek před domácí brankou, kde musel gólman Antonín Kinský na poslední chvíli pohlídat nepříjemný balon. Dukla přitom měla i další nepříjemné situace, jimiž hrozila během první půle. Vyškov chtěl tak reagoval pokusem Alexise Alegueho, jenž mířil o kousek nad břevno. Pražané byli blízko trefě také kolem 16. minuty, kdy Kinský musel opět vytěsnit míč na poslední chvíli.

To nejdůležitější se ale stalo v úplném finiši prvního poločasu. Z rohu se trefil za hostující Duklu Jan Peterka a uštědřil Vyškovu velmi tvrdou ránu v poslední možném momentu před přestávkou. Jihomoravané tak věděli, že musí do druhého dějství něco změnit, aby zvrátili obraz hry i výsledek na svoji stranu.

Dukla si mohla vedení ještě vylepšit v 54. minutě, kdy Pavla Moulise vychytal krásným zákrokem Kinský. Vyškovským hráčům přitom ubýval čas a šancí stále přicházelo pouze minimum. Možnost mohl mít Bienvenue Kanakimana při svém útěku přes stopery, míč mu ale nezůstal u nohou a ke střele nedošlo. Prakticky hned potom byl znovu nebezpečný Moulis, nicméně k dorážce před téměř odkrytou bránou se nepropracoval.

Jednu z posledních šancí k vyrovnání si chtěl vybudovat Fahad Bayo, jenže svojí hlavičce nedal pořádnou razanci a Dukla se s přehledem ubránila. Pražané navíc přežili i vůbec poslední pokus Kanakimany, který z pokutového území vypálil jen vysoko nad. Vyškov tak nevyužil zaváhání Příbrami, aby se dotáhl na čelo F:NL. Zato Dukla aspoň prozatím poskočila na sedmou příčku soutěže.