02.05.2023 | Petr Komárek | Zápas

Příbram v dohrávce podlehla Slavii B a po čtvrté prohře v řadě zůstala čtvrtá

Foto: fkpribram.cz
Příbram - Fotbalisté Příbrami prohráli v dohrávce 22. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY s rezervou Slavie 1:2 a nevyužili možnost vrátit se na průběžné první místo tabulky. Skóre otevřel v nastavení prvního poločasu hostující Martin Šubert, druhý gól Pražanů přidal v 72. minutě z penalty Ebrima Singhateh. Domácí sice zanedlouho snížili díky čtrnácté trefě Tomáše Wágnera v aktuální sezoně, vyrovnat ale nedokázali. Příbram tak prohrála i druhý zápas pod trenérem Karlem Krejčím a celkově čtvrtý v řadě, v tabulce zůstala čtvrtá. Slavia vyhrála ligový duel poprvé od poloviny března a od patnáctého Třince i čtrnácté Opavy ji dělí jediný bod.
75' Wágner
45+3' Šubert
72' Singhateh (pen)
79' Fišl
89' Stropek
9' Šmiga
60' Hájek
89' Pech
Sestavy
Melichar – J. Jeřábek, Čejka, Fišl, Stropek – Petrák (89. Jahić), Langhamer (89. Šimáček), Anih (69. Youssef), Vokřínek (69. Švestka) – Wágner, Mašek (60. Antwi)
Na lavičce: Smrkovský, Schindler
Trenér: Karel Krejčí
Dvořák – Kričfaluši, Konečný, Šubert (69. Nikl), Kopáček (90.+3 Hošek) – Šmiga (42. A. Pudil), Bořil, Labík, Pech – Singhateh, D. Hájek (69. Trédl)
Na lavičce: Kolodziej, Hunal, Zachoval
Trenér: Marek Jarolím
Rozhodčí: Rouček – Slavíček, Arnošt • Stadion: Stadion Na Litavce • Diváci: 942

Komentář

Příbram chtěla v dohrávce proti poslednímu týmu tabulky zastavit sérii porážek a připsat si premiérové vítězstvím s novým koučem na lavičce. V úvodu zápasu inkasoval nepříjemný zákrok na brankové čáře domácí gólman Melichar a musel být ošetřen. Střídat ale nakonec nemusel a po výklusu v šestnáctce pokračoval ve hře.

Po dvaceti minutách to vypadalo, že Melichar bude zasahovat proti střele z hranice malého vápna, míč ale jeho bránu nakonec minul. Podobně si na druhé straně hřiště počínal Anih, autor posledního gólu z podzimního vzájemného utkání. Také nigerijský záložník ve službách Středočechů zakončil vedle branky a Dvořák tak zůstal bez práce.

Slavii se podařilo vsítit gól do šatny. Ve třetí minutě nastavení první půle to za pokutovým územím zkusil Martin Šubert a balon nasměroval přesně do horního rohu příbramské branky. Melichar se po střele natahoval marně, změně ve skóre nezabránil.

Po přestávce se pokoušel srovnat Vokřínek, na Dvořáka si ale nadvakrát nepřišel. Druhou trefu mohl zaznamenat Šubert, Melichar jej však po hodině hry tentokrát dokázal vychytat. Dvacet minut před koncem odpískal rozhodčí Rouček penaltu pro hosty. Míč si postavil gambijský útočník Ebrima Singhateh a střelou k opačné tyči, než skákal Melichar, poslal Slavii do dvougólového vedení.

Příbram se nicméně vzápětí vrátila do zápasu. Nejlepší střelec Středočechů Tomáš Wágner dostal přihrávku za obranu a procedil balon za Dvořákova záda. Pro zkušeného útočníka to byla čtrnáctá branka v probíhajícím ročníku. Wágner poté hlavou připravil střeleckou pozici pro jednoho ze spoluhráčů, jeho pokus ale slávistická obrana zablokovala.