16.04.2023 | Karel Jedlička | Zápas

Karviná v nastavení zachránila remízu proti Spartě B a je znovu druhá

Foto: sparta.cz
Praha - Fotbalisté Karviné byli blízko první jarní porážce, ve 22. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY proti rezervě Sparty ale nakonec vydřeli remízu 2:2. Letenské poslal na Žižkově do vedení ve 13. minutě vlastním gólem Dávid Krčík, vzápětí ale vyrovnal Jakub Rezek. Sparta pak ve druhé půli znovu odskočila díky gólu střídajícího Amatha Cissého, Slezanům však v šesté minutě nastavení vystřelil bod další náhradník Amar Memić. Karviná se tak v tabulce vrátila na druhé místo, Pražané zůstali jedenáctí.
13' Krčík (vl)
59' Cissé
15' Rezek
90+6' Memić
24' Okeke
45+1' Kaštánek
55' Cissé
57' Kamenović
90+5' Schánělec
74' Žák
82' Budínský
90+3' Bederka
90+5' Krčík
Sestavy
Vorel – Váňa, Vydra, Kukučka, Kamenović – Okeke, Kaštánek (46. Cissé) – Daněk, Goljan (86. Večerka), Karabec (78. Horák) – Schánělec.
Na lavičce: Nalezinek, Hodouš, Jonáš, Mokrovics
Trenér: Petr Janoušek
Neuman – Soukeník, Krčík, Bederka, Žídek – Boháč (66. Bartl), Budínský – Mikuš (66. Žák), Málek (78. Papadopulos), Rezek (66. Memić) – Boateng (75. Akinyemi).
Na lavičce: Ciupa, Antovski
Trenér: Lubomír Luhový
Rozhodčí: Volek - Žurovec, Pospíšil • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 414

Komentář

O Kryštofa Daňka a Adama Karabce posílená rezerva Sparty čelila na Žižkově nejlepšímu celku jara Karviné, která útočila na první místo tabulky. Zápas začal lépe pro domácí, když si snad pod vlivem sobotního derby po Váňově centru vstřelil ukázkový vlastní gól Dávid Krčík. Hosté však okamžitě odpověděli: hned za dvě minuty hlavičkoval do sítě Jakub Rezek centr Málka, který domácí brankář podběhl.

Vojtěch Vorel své zaváhání napravil hned několikrát. Nejprve robinsonádou vyškrábl skvěle provedený trestný kop Budínského z 25 metrů, v nastaveném čase ještě prokázal mimořádný postřeh po krátkém rohu a závaru v šestnáctce, který zakončil ranou k tyči nejlepší karvinský střelec Málek.

V 55. minutě Budínský rozehrál další standardku zpoza šestnáctky na Málka. Jeho vysokou a asi nezamýšlenou svíci zblízka tečoval kolenem Bederka do těla vyskakujícího Vorla. Na dlouho to však byla poslední příležitost Karviné.

Za čtyři minuty Karabec narýsoval křížnou přihrávku po zemi do vápna a střídající Amath Cissé ji šikovně z první posunul kolem vybíhajícího Neumana do sítě. Vzápětí měl po Okekeho kolmici Senegalec další totožnou šanci, tentokrát ale vzájemný souboj vyhrál Vladimír Neuman.

Hřiště postupně ovládli Pražané, další gól však nepřidal po Goljanově obloučku za obranu úplně volný Schánělec ani po zdařilém driblinku osou hřiště Daněk. Ve čtvrté minutě nastavení druhé půle měli domácí příležitost přímého kopu, jenže se rozhodli pro zdržovací taktiku, která se jim krutě vymstila. Po ztrátě míče vhodili hosté rychle aut a únik přes půl hřiště dovedl až do cíle rychlonohý Amar Memić.

Karvinská lavička i třicetihlavý kotel fanoušků MFK vybuchly nadšením. To mohl ještě umocnit hned po výkopu střídající Akinyemi, jenže v tutovce selhal a z malého vápna nastřelil jen brankáře Vorla.