22.04.2023 | Pavel Budař | Zápas

Vlašim dvakrát vedla, ale Varnsdorf vydoloval ve středních Čechách bod

Foto: Tomáš Secký (fkvarnsdorf.cz)
Vlašim - Fotbalisté Vlašimi ve 24. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY remizovali s Varnsdorfem 2:2. Domácí poslal do vedení Horský, ale rychle odpověděl hostující Schön. Do poločasu vrátil domácím vedení Rigo a hosté museli po pauze dotahovat. Snaha vyrovnat se nakonec kapitalizovala gólem Ludvíčka, a týmy si tak body rozdělily.
15' Horský
45+2' Rigo
21' Schön
72' Ludvíček
51' Nogha
38' Rudnytskyy
43' Schön
49' Richter
64' Ondráček
Sestavy
Vágner – Biegon (79. Janda), Halinský, Heppner (79. Vilotič), Horský, Křišťan, Solomon, Nogha, Rigo, Suchan, D. Vala (61. Onije).
Na lavičce: Kolář, Kulhánek, Diao, Šimeček
Trenér: Martin Hyský
Sirotník – Kouřil, Bláha, Kubista, Ondráček (68. Zbrožek), Richter, Rudnytskyy (61. Osmančík), Samko (61. Dufek), Švanda (82. Kurka), Tanko, Schön (68. Ludvíček).
Na lavičce: Vaňák, Penc
Trenér: Miroslav Holeňák
Rozhodčí: Opočenský - Vyhnanovský, Kotalík • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 392

Komentář

Skóre mohl otevřít již v 5. minutě Tanku, který běžel sám na bránu, ale ve velké šanci přestřelil. O necelou minutu později viděli diváci v podobném úniku na druhé straně Solomona, který také sám před brankářem nedokázal vyslat míč na bránu.

V 15. minutě se trefil Filip Horský po krásné týmové akci a centru Solomona, mladík Horský čekal na zadní tyči a hlavičkou vstřelil první branku.

Ve 21. minutě po krásném úniku a následné přihrávce Tankuho vyrovnal Patrik Schön. Hned o 2 minuty později byla po zákroku na Schöna nařízena penalta, kterou si vzal Kouřil, ten však z pokutového puntíku nevyzrál na Vágner, který předvedl pohotový zákrok.

V nastaveném čase prvního poločasu poslal Vlašim znovu do vedení Tomáš Rigo. Vlašimský záložník si za vápnem našel míč a vypálil, jeho střela letěla do šibenice a ještě se otřela o tyč a zapadla za záda brankáře Sirotníka.

Druhý poločas byl velmi vyrovnaný a hodně soubojový, V 72. minutě se po rohovém kopu prosadil a vyrovnal David Ludvíček. Varnsdorf po vstřelené brance ožil a mohl dokonce vyhrát, v 89. minutě totiž běžel sám na bránu Tanku, ale stejně jako na začátku utkání přestřelil.