23.04.2023 | Petr Komárek | Zápas

Sedmý jarní triumf: Dukla díky gólu Červenky odvezla body z Jihlavy

Foto: fcvysocina.cz
Jihlava - Fotbalisté Dukly zdolali ve 24. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Jihlavu na její půdě 1:0 a z osmi dosud odehraných jarních utkání si připsali sedmou výhru. Po deseti minutách prvního poločasu o tom rozhodl Marek Červenka. Pražané se v tabulce posunuli na páté místo, Vysočina prohrála potřetí v řadě a klesla na jedenáctou pozici.
bez branek
10' Červenka
63' Selnar
66' Tureček
80' Matějka
90+3' Rada
Sestavy
Jágrik – T. Svoboda, Vedral, Gabriel, Peřina (35. Křišťál) – Tureček, Piško (62. Záhradník), Lacko – Křehlík (77. L. Fila), Tall (46. Araujo-Wilson), Selnar.
Na lavičce: Janota, Christodoulou, Miška
Trenér: Michal Vávra
Rada – Barac, Peterka, Krch, M. Zapletal – Kozel, Havelka (77. Hodek), Šebrle (77. Hrubeš) – Moulis (84. Buchvaldek), Červenka (56. Kozma), Matějka (84. Piroch).
Na lavičce: Šťovíček, Douděra
Trenér: Petr Rada
Rozhodčí: Hocek - Dobrovolný, Lakomý • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 805

Komentář

Hosté do utkání vstoupili lépe. Matějkovu střelu z otočky po Moulisově přízemním centru do pokutového území usměrnil bránící Piško na rohový kop. Po deseti minutách hry už Dukla udeřila. Z rohu šestnáctky to zkusil znovu Matějka, Jágrik míč vytěsnil pouze k Marku Červenkovi a ten dorážel do volné části branky.

Jihlava se postupně začala osmělovat, šanci na vyrovnání si ale vytvořit nedokázala. Po půlhodině zápasu našel na druhé straně Moulis po průniku přes pravé křídlo Šebrleho, syn olympijského vítěze však z prostoru penalty domácí branku minul.

Vysočina v prvním poločase ani jednou nezamířila na Radovu branku a její střelecká aktivita se nezlepšila ani po přestávce. Nadále hrozili Pražané, kteří se snažili navýšit vedení. Nadvakrát neuspěl nejlepší střelec Dukly Matějka a síť jihlavské branky poté z boku po sraženém zakončení Havelky rozvlnil Peterka.

Dvacet minut před koncem vznikl ve vápně před Jágrikem velký závar, při kterém domácím pomohla tyč. Další nebezpečí pro jihlavského gólmana znamenala střela Moulise, balon šel těsně vedle. Horáci pod taktovkou dvojice Vávra – Palinek poslali na závěr duelu na hrot útoku i stopera Vedrala. K vyrovnávacímu gólu Vysočiny to ale nepomohlo.