23.04.2023 | Matěj Sousedík | Zápas

B-tým pražské Sparty proti Prostějovu těžil z rohů, rozhodl po přestávce

Foto: sparta.cz
Praha - Fotbalisté sparťanské rezervy porazili ve 24. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na Žižkově Prostějov 2:0 a bodovali počtvrté v řadě. Pražané se ve druhé půli dvakrát prosadili po rohových kopech. V 54. minutě otevřel skóre zápasu Tomáš Schánělec a dvacet minut před koncem se trefil také Dimitrije Kamenović. Hanáci nedokázali navázat na domácí vítězství nad Vyškovem a v tabulce klesli ze třináctého na průběžné čtrnácté místo. Sparta zůstala devátá.
54' Schánělec
70' Kamenović
bez branek
13' Kamenović
42' Okeke
78' Cissé
38' Gábriš
68' Gouamene
89' Blahuta
Sestavy
Heča – Hodouš (46. Váňa), D. Horák, Kamenović, Čelůstka (46. Večerka), Vydra – Kaštánek, Schánělec (86. Holoubek), Okeke, Cissé (79. Šilhart) – Goljan (72. O. Novotný).
Na lavičce: Nalezinek, Jonáš
Trenér: Petr Janoušek
Vejmola – Bialek, Gábriš, Bolf, Bartolomeu – Kulig (62. Chvěja), Rolinek (62. Vlachovský), M. Mach (73. Blahuta), Moučka (62. Gouamene), Koudelka – Malec (82. Karásek).
Na lavičce: Krynskyj, Schaffartzik
Trenér: Michal Šmarda
Rozhodčí: Radina – Mojžíš, Černoevič • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 315

Komentář

Jako první výrazněji zahrozil domácí Goljan, který ve 26. minutě vypálil zpoza vápna a brankář Vejmola se štěstím vytáhl míč na roh. Ve 37. minutě zahrávala Sparta přímý kop a k jeho rozehrávce se postavil Vydra, který ale mířil doprostřed branky, kde byl připravený Vejmola. 

Ve 39. minutě z dalšího přímého kopu prodloužil Cissé centrovaný míč na Čelůstku, který ale z pokutového území z bezprostřední blízkosti branku přestřelil. V nastavení první půle se mohl prosadit domácí Okeke, jehož parádní rána zpoza vápna skončila pouze na pravé tyči Vejmolovy brány. V prvním poločase branka nepadla.

V 53. minutě se pak musel činit gólman Vejmola, který výborným reflexivním zákrokem vyrazil střelecký pokus Goljana. Sparta se prosadila z následného rohu v 54. minutě, když si ve vápně na centr nejvýše vyskočil Tomáš Schánělec a hlavou se trefil přesně k tyči. 

Pak měla další příležitost opět Sparta. V 63. minutě se proti střele Kaštánka z pokutového území dobrým zákrokem vytáhl Vejmola a srazil míč na roh. V 70. minutě se domácí prosadili znovu. I tentokrát to bylo po rohovém kopu: centr z něj si ve vápně našel Dimitrije Kamenovič a i on se prosadil hlavou. Celkem 315 přítomných diváků už následně žádnou další velkou šanci ani na jedné straně nevidělo, a tak si Sparta B připsala výhru 2:0.