06.04.2024 | Libor Kokoška | Zápas

Skvělý start pro Bednáře! S Příbramí překvapil výhrou na půdě lídra

Foto: fkpribram.cz
Fotbalisté Příbrami v utkání 21. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zvítězili na trávníku pražské Dukly 2:1. Po bezbrankové první půli šli do vedení domácí poté, co krátce po změně stran otevřel skóre Pavel Moulis. Krátce nato ovšem srovnal Ngagne Fall a v 78. minutě dokonal příbramský obrat Matyáš Coňk. Nový kouč Příbrami Roman Bednář tak prožil vítěznou premiéru na lavičce středočeského mužstva, Dukla po třech výhrách v řadě poprvé padla.
49' Moulis
52' Fall
78' Coňk
66' Peterka
86' Jeřábek
31' Krch
64' Coňk
88' Andronikou
Sestavy
Šťovíček – Ullman (84. Helešic), Peterka, D. Hašek, Ludvíček – Kozma – Douděra (84. J. Jeřábek), J. Hora, Matějka (72. Zeronik), Moulis (72. Špatenka) – Mešanović
Na lavičce: Rada, Holiš, Buchvaldek
Trenér: Petr Rada
Melichar – Antwi (61. O. Novotný), Fišl, Jahić, Hošek (75. Čejka) – Dudl, Dav. Krch (46. Coňk) – P. Hašek (85. Brabec), Hušbauer, Nečas (61. Andronikou) – Fall
Na lavičce: Babka, Gornický
Rozhodčí: Vokoun – Ratajová, Zoufalý – Radina • Stadion: Stadion Juliska • Diváci: 2214

Komentář

Do zápasu před poměrně slušně zaplněnou Juliskou podle očekávání vstoupili lépe domácí fotbalisté, kteří už od první minuty diktovali tempo hry a pokoušeli se prolomit středočeskou obranu. Několikrát se do zajímavé střelecké pozice dostal ostřílený útočník Muris Mešanovič, který ale ani jednou nemířil přesně. Bezpochyby největší šanci prvního poločasu má na svém kontě Pavel Moulis, který po centru z hloubky pole po standardní situaci vyskočil ze všech hráčů nejvýše a tvrdou hlavičkou orazítkoval břevno příbramské branky. V prvním dějství zápasu tak branka k vidění nebyla.

První branka zápasu byla vidění až ve druhém poločase, konkrétně ve 49. minutě, kdy autové vhazování propadlo až k domácímu střelci Pavlu Moulisovi, který z bezprostřední blízkosti příbramské branky doklepl balón do sítě. Dejvická radost ale nevydržela dlouho, už o tři minuty později bylo vyrovnáno. Prodloužený příbramský centr z pravé strany propadl na zadní tyč až k senegalskému útočníkovi Ngagne Fallovi, který z úhlu trefil přesouvajícího se gólmana Šťovíčka, od kterého se balón odrazil do dukelské branky.

Dukla se po obdržené brance hnala za vyrovnáním, avšak z rozhodující vstřelené branky se radovali příbramští. V 78. minutě se po centru ze strany dostal k zakončení hlavou talentovaný Matyáš Coňk, který svou střelou k levé tyči nedal domácímu brankáři šanci. V závěru utkání se Dukla snažila o vyrovnání, důkladná příbramská obrana ji ale do větší šance nepustila.

Trenér Roman Bednář tak slaví vítězství hned při svém trenérském debutu na lavičce středočeské Příbrami, to navíc na hřišti první Dukly. Náskok Pražanů na druhý Vyškov se zatím nemění, Jihočechy totiž zítra čeká zápas na hřišti rezervy pražské Sparty. Svěřenci Romana Bednáře se vyšvihli na šesté místo, na barážové pozice po dnešním dni ztrácejí už pouze tři body.