06.04.2024 | Jakub Holínka | Zápas

Kroměříž s Líšní se rozešly smírně, domácím zařídil bod střídající Jaroň

Foto: sklisen.com
Fotbalisté Kroměříže v duelu 21. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY remizovali s Líšní 1:1. Hostujícího favorita poslal do vedení už po sedmi minutách hry Adrián Čermák. Domácí celek ale po změně stran dokázal srovnat zásluhou střídajícího Marka Jaroně, jenž skóroval v 71. minutě. Hanáci stejně jako hostující "Marvani" remizovali podruhé v řadě.
71' Jaroň
7' Čermák
77' Silný
84' Martinek
(po utkání) Matoušek
16' Čermák
33' Jeřábek
59' Dziuba
68' Jokovič
90' Otrísal
90+1' Jokovič
Sestavy
J. Dostál – Fulnek (46. Vincour), Kudela, Zavadil, Jeleček – Houser (66. M. Jaroň), T. Matoušek, Cupák, Machalík (86. Hrdlička) – Silný (78. Martinek), Chwaszcz (46. Dočkal)
Na lavičce: Gergela, Wala
Trenér: Martin Onda
Vajner – Otrísal, M. Jeřábek, Joković, Lutonský – Čermák – Dziuba (59. Aldin), Sokol (88. Rolinek), Gerža (59. Mionić), Tauš (72. Raab) – Polášek (88. Hapal)
Na lavičce: Šulla, Rimovičs
Trenér: Petr Maléř
Rozhodčí: Zaoral – Lakomý, Malimánek • Stadion: Stadion Jožky Silného • Diváci: 1056

Komentář

Na stadionu Jožky Silného v Kroměříži jsme od začátku viděli bojovný fotbal plný soubojů. Aktivněji do zápasu vstoupili domácí svěřenci Martina Ondy, kteří svým presingem dělali Marvanům problémy. Žádný z náznaků šancí ale nedotáhli k ohrožení branky Vajnera, a tak v 7. minutě jako první udeřili hosté. Přetažený rohový kop na zadní tyč se podařilo vrátit do malého vápna, kde nejrychleji zareagoval Adrián Čermák a zblízka nedal Dostálovi v brance Kroměříže šanci.

Po úvodní brance hostů se domácí hráči snažili zůstat aktivní, jejich akce ale díky nepřesnostem v rozehrávce končily většinou již v zárodku. S podobným problémem se však potýkali také Marvani a tak jsme do konce prvního poločasu další vážnější ohrožení branky ani na jedné straně neviděli.

Domácí lodivod Martin Onda provedl do druhé poločasu dvě změny a Hanáci si hned v 50. minutě zápasu vypracovali zatím svou největší šanci, kterou ale osamocený útočící hráč nevyřešil nejlépe a míč poslal mimo branku Vajnera. Honba za vyrovnáním se hráčům Kroměříže vyplatila v 72. minutě, kdy se prosadil střídající Marek Jaroň a srovnal na 1:1.

I nadále to byli Hanáci, kteří byli směrem do útoku nebezpečnějším týmem, žádnou další branku však diváci, kterých si cestu na stadion našlo lehce přes tisíc neviděli, a tak se oba celky rozešly smírně po remíze 1:1. Na samém konci zápasu byl po druhé žluté kartě vyloučen hostující Jokovič.

Hanáci jsou stále dva body nad pásem sestupu a čeká je tedy ještě náročná bitva o záchranu. Hosté z Líšně zůstávají v průběžné tabulce na 7. místě, pozice zaručující barážové bitvy o postup do FORTUNA:LIGY se jim vzdalují.