06.04.2024 | Petr Dejnožka | Zápas

Chrudim otočila po přestávce duel s Jihlavou a vyhoupla se na barážovou pozici

Foto: mfkchrudim.cz
Fotbalisté Chrudimi porazili v utkání 21. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY 2:1 Jihlavu a posunuli se díky třetí výhře v řadě na třetí pozici tabulky. Do zápasu vstoupila lépe Vysočina, do vedení ji krátce před pauzou poslal Filip Vedral. Domácí nicméně šest minut po změně stran zásluhou Davida Látala vyrovnali, obrat pak dokonal v 66. minutě Václav Míka. Tápající Jihlava nebodovala potřetí v řadě a na výhru čeká už šest kol.
51' Látal
66' Míka
38' Vedral
29' Míka
44' Látal
61' Skwarczek
90+3' Kutík
34' Chytrý
42' Lacko
Sestavy
Floder – Kutík, Toml, Míka – Jan Řezníček, Skwarczek, Záviška (87. Borkovec), Langhamer (87. Bauer), F. Novotný – D. Látal (70. Kesner), Mašek (90. Zvolánek)
Na lavičce: Šerák, Čolić, Koukola
Trenér: Radek Kronďák
Soukup – Chytrý, Vedral, Tonbul, Farka (70. T. Svoboda) – Lacko (70. Tureček), Křehlík (77. Ogiomade), Shudeiwa (70. Šancl), A. Pešek – Araujo-Wilson, Selnar (77. T. Franěk)
Na lavičce: Mastný, Piško
Trenér: David Oulehla
Rozhodčí: Kotala – Dresler, Bureš • Stadion: Stadion Za Vodojemem • Diváci: 1085

Komentář

V Chrudimi se začalo zostra, již ve druhé minutě zůstal v šestnáctce nepokrytý útočník domácích Lukáš Mašek, který ale z bezprostřední blízkosti nedokázal usměrnit balón mezi tři tyče. Tím byl však s brankovými příležitostmi konec, z herní převahy Chrudim nic nevytěžila a naopak se musel pořádně činit brankář Floder.

Po čtvrthodině hry mohl Araujo-Wilson využít neshod v chrudimské defenzívě, jeho střelu ale domácí gólman reflexivně vyrazil. Stejně tak si poradil s obrovskou příležitostí Jakuba Selnara, který z hranice vápna opět prověřil jeho pozornost.

I přesto se nakonec Vysočina Jihlava ve 38. minutě dočkala. Po nakrátko rozehraném rohovém kopu se střela Adama Peška otřela o kapitána Filipa Vedrala, jehož teč zapadla přesně do rohu chrudimské branky.

Do druhého poločasu nastoupila Chrudim jako vyměněná. Od začátku výrazně udávala tempo a postupem času se začaly objevovat zajímavé šance. Brankář Pavel Soukup dělal, co mohl, poprvé však kapituloval už v 51. minutě, kdy zůstal před jeho brankou nehlídaný David Látal. Chrudimský útočník se z blízkosti nedokázal mýlit.

Vyrovnaný stav vydržel na stadionu Za Vodojemem pouhou čtvrthodinku. Soukupovy zákroky nakonec znamenaly jeden z rohových kopů, na který si ve vápně naskočil Václav Míka a přesným úderem poslal Chrudim do vedení. I nadále byli domácí výrazně aktivnější a jihlavskou Vysočinu k ničemu nepouštěli. Tento stav vydržel až do závěrečného hvizdu, za zmínku stojí ještě ukázková rána Daniela Kutíka, která se zastavila o levou tyč jihlavské branky.

Chrudim vyhrála potřetí v řadě a je v tabulce FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY již na třetím místě. Jihlava naopak na první jarní vítězství čeká a je desátá.