07.04.2024 | Libor Kokoška | Zápas

B-tým Sparty potvrdil dobrou formu, na Žižkově pěti góly přestřílel Vyškov

Foto: sparta.cz
Fotbalisté rezervy pražské Sparty v 21. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zvítězili nad Vyškovem 5:3. Dva góly si připsal Roman Mokrovics, který rychle otevřel skóre, a hostující Issa Fomba. Výběru trenéra Loučky do přestávky zajistili tříbrankový náskok Radek Šiler a Patrik Vydra, na další trefu Mokrovicse pak ve druhé půli navázal střídající Daniel Rus. Fomba a další náhradník Fahad Bayo už stav pouze korigovali. Sparta naplno bodovala ve čtvrtém z dosavadních pěti jarních duelů a v průběžné tabulce poskočila na osmé místo. Druhý Vyškov se dál trápí, nevyhrál popáté v řadě. Na třetí Táborsko už má k dobru jen bod.
5' Mokrovics
39' Šiler
42' Vydra (pen)
53' Mokrovics
80' Rus
52' Fomba
65' Fomba
90+4' Bayo
28' Ševínský
55' Šiler
33' Krollis
86' Bayo
Sestavy
Surovčík – Uhrinčať, Šiler (62. Rus), Mokrovics (62. D. Michl), Váňa – Ševínský (79. Jedlička), J. Pešek (87. Holoubek), Okeke (79. Lilling), Večerka – Vydra, Penxa
Na lavičce: Nalezinek, Jonáš
Trenér: Luboš Loučka
Stejskal (57. Borek) – Ilko, Straalman, Krollis (73. Mbonu), Fomba (80. Delferriere) – Mafwenta (46. Bayo), Eneme, Aberkane, F. Štěpánek – Ab. Sylla, Schön (46. A. Svoboda)
Na lavičce: Krška, Lahodný
Trenér: Jan Kameník
Rozhodčí: Machálek – Mokrusch, Kotalík • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 678

Komentář

Vstup do zápasu hraného v takřka letním počasí měli lepší domácí fotbalisté. Vydra našel nízkým centrem nabíhajícího Romana Mokrovicse, který akrobaticky z první poslal míč za záda vyškovského gólmana. Sparťané se po první brance zatáhli a přenechali iniciativu hostům. Ti sice měli balon více času v držení, nedokázali se ale přes letenskou defenzívu probojovat, a naopak umožňovali domácím rozebíhat nebezpečné protiútoky.

Až ve 39. minutě přišla další branka, Radek Šiler se na hranici šestnáctky šikovně uvolnil ke střele a z dálky nekompromisně uklidil míč k levé tyči. Na poločasové skóre 3:0 upravoval tři minuty před pauzou Patrik Vydra, jenž si nejdříve po průniku obranou vybojoval penaltu, kterou následně střelou k pravé tyči proměnil.

Do druhého poločasu nastoupil Vyškov s lepším herním výkonem. Už v 52. minutě proměnil aktivitu MFK v gól Issa Fombo, který se uvnitř vápna skvěle zorientoval a střelou k levé tyči překonal Surovčíka. Sparta se však záhy opět ujala třígólového vedení. Roman Mokrovics se po přihrávce z levé strany otočil okolo obránce a z penaltového puntíku uklidil míč přízemní střelou k tyči.

Po hodině hry přišla pro hostující tým další komplikace. Brankář Jan Stejskal se po souboji se Šilerem zranil a musel jej nahradit Jiří Borek. To ale neznamenalo konec vyškovského tlaku. Nejdříve střílený centr Ilka jen těsně minul sparťanskou bránu, o pár chvil později v 65. minutě využil sparťanskou hrubku v rozehrávce Issa Fombo a dalekonosnou střelou krásně trefil levý horní roh za Surovčíkovými zády.

Jistotu do sparťanských myslí přinesl až v 80. minutě Daniel Rus, který stál na konci parádní kombinace a po přihrávce od Michla uklízel balon do prázdné brány. V úplném závěru zápasu ještě kosmeticky upravil skóre gólem po centru z rohu Fahad Bayo.