06.04.2024 | Josef Janda | Zápas

Táborsko přehrálo Varnsdorf a vyhouplo se na třetí příčku. Svatek dal dva góly

Foto: fctaborsko.cz
Fotbalisté Táborska si doma poradili s Varnsdorfem v poměru 4:1 a jejich jarní neporazitelnost pokračuje. Jihočechy posadil na koně Pavel Svatek dvěma slepenými zásahy v první půli. Po změně stran zvýšil na 3:0 Jiří Kateřiňák, a byť hosté zásluhou Jakuba Hodka snížili, na konečných 4:1 upravil domácí Pavel Osmančík. Tábor se tak posunul na třetí příčku tabulky, naopak hosté vyšli po dvou kolech opět bodově naprázdno.
24' Svatek
25' Svatek
59' Kateřiňák
89' Osmančík
84' Hodek
bez karet
45+1' Polyák
Sestavy
Pastornický – Novák, Tusjak, Koné, P. Plachý – Bláha, Zeman (60. Varačka), Sojka (60. Nsunzu), Dordić (73. Osmančík), Kateřiňák (85. Kopáček) – Svatek (60. Šašinka)
Na lavičce: Kerl, Schindler
Trenér: Roman Nádvorník
Vaňák – Zálešák, Kubista, Kouřil (77. Penc), Vlk (46. Adeleke) – Kříž (65. Podzimek), Polyák (77. Rudnytskyy) – Samko, Juzvak, Stránský – Vojta (65. Hodek)
Na lavičce: Pešl
Trenér: Miroslav Holeňák
Rozhodčí: Hocek – Matoušek, Černoevič • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 911

Komentář

Táborsko začalo duel s Varnsdorfem aktivně a už po deseti minutách mohl skórovat Dordič. Nejlepší střelec domácího týmu se dostal šikovně přes dva hráče a mohl i zakončit. Obránci hostů ale už více nedovolili a srazili jeho střelu do autu.

Domácí se radovali z branky v 17. minutě, jenže kvůli ofsajdu neplatila. Dordič poslal za obranu balon na Pavla Svatka, jehož pokus skončil v síti. Táborští se několik sekund radovali z gólu, jenže jakmile se dostali k autové čáře, zvedl asistent rozhodčího praporek. Situace rozlítila i hostující celek, jelikož Varnsdorfští ihned rozehráli. Mohli tak jít do přečíslení, jenže rozhodčí je zastavil.

Po 22 minutách navázal na svůj pokus z úvodu utkání Dordič. Opět se šikovně uvolnil a mířil po zemi k tyči. Do střely se však postavil jeden z obránců a srazil balon na rohový kop. Dlouho to však netrvalo a Táborsko se radovalo znovu. Po akci domácích z pravé strany si hosté málem srazili balon do vlastní sítě. Nakonec gólman Vaňák vytáhl míč směřující do branky, jenže Pavel Svatek byl na správném místě a dorazil na 1:0.   

Hned za minutu vedli Táborští už o dvě branky. Další akce domácích po pravé straně skončila gólem a Vaňáka překonal opět Pavel Svatek. V závěru poločasu zahrozil znovu Dordič, který vybojoval míč pro Zemana, jehož umístěnou střelu k tyči Vaňák vytáhl. Táborsko se dostalo do pohody a v klidu si přineslo do kabiny poločasové vedení 2:0.

Druhý poločas začalo Táborsko opět aktivní hrou a dočkalo se po 13 minutách. Jiří Kateřiňák se prosadil křižnou střelou a poslal domácí celek do vedení 3:0. Vaňák se po střele natahoval, ta však šla k jeho smůle přesně k tyči. Táborsko mělo také ve druhém poločase více ze hry a nevyužilo celou řadu šancí. Dvacet minut před koncem utkání prošel Plachý středem hřiště a poslal Dordičovi exkluzivní míč za obranu. Nejlepší střelec Táborska ovšem další gól nepřidal, jelikož brankář Vaňák předvedl perfektní zákrok.

Gólman Varnsdorfu byl hlavním aktérem akce i v 80. minutě, když neodhadl svůj výběh až k půlicí čáře a Varačka postupující po autové čáře nahrál na střed Šašinkovi. Hosté už se stihli vrátit a Šašinku střílejícího do prázdné branky zablokovali. Další gólovka domácích tak zůstala nevyužita.

V závěrečných minutách se dokázali prosadit také hosté z Varnsdorfu, branka Jakuba Hodka jim už ale nijak nepomohla. Táborsko totiž přidalo v 89. minutě díky Pavlu Osmančíkovi ještě jeden gól a po střele k tyči porazilo zachraňující se tým 4:1.