28.06.2020 | Daniel Kinc | Zápas

Zbrojovka ve šlágru kola přejela Žižkov šesti góly a jde do čela soutěže

Foto: Petr Nečas (fczbrno.cz)
Brno – Duel Brna se Žižkovem nabídl strhující podívanou, která se musela líbit všem fanouškům. Těm domácí předvedli drtivý nástup, kdy během úvodní půlhodiny nasázeli pražskému soupeři tři branky. Hosté poté snížili, ale ještě do poločasu přidal druhý gól v zápase Hladík. Ve druhé půli domácí opět dominovali a přidali ještě další dvě trefy, naopak všechny šance Viktorie zlikvidoval skvěle chytající Šustr. Brno se po výhře 6:1 posunulo o dva body do čela FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, nicméně Pardubice mají dva duely k dobru.
3' Hladík
18' Štěpanovský
23' Růsek (pen)
42' Hladík
55' Štěpanovský
80' Sedlák
30' Súkenník
16' Dreksa
77' Žežulka
Sestavy
Šustr – Bariš, Dreksa (62. Mach), Endl, Štepanovský – Pachlopník (62. Krška), Jurásek (39. Vaněk), Ad. Čermák, Šumbera – Růsek (78. M. Sedlák), Hladík (62. M. Vintr).
Na lavičce: Floder, Ševčík
Trenér: Miloslav Machálek
Švenger – Řezáč, Březina, Súkenník, Žežulka – Tusjak (32. Dudl), Bazal (60. Halgoš), Nešický, Nabijev (60. Vůch), Jaroslav Diviš (32. Urbanec) – Batioja (71. Egidio).
Na lavičce: Hrubeš, Antl
Trenér: Daniel Veselý
Rozhodčí: Franěk – Hock, Melichar • Stadion: ADAX INVEST Arena • Hráno bez diváků

Komentář

Šlágr kola druhého celku se čtvrtým nabídl už v první půli strhující fotbal plný branek. Hned ve třetí minutě se předvedl ve skvělé formě hrající domácí záložník Pachlopník, který se protáhl do vápna a přihrávkou mezi nohy obránce našel nabíhajícího Jana Hladíka. Ten zblízka pohodlně otevřel skóre duelu – 1:0. Hosté chtěli kontrovat v desáté minutě, Batioja však po centru hlavičkoval nad branku. Krátce nato málem zafungovala znovu spolupráce Pachlopník – Hladík, druhý jmenovaný ale osamocen na zadní tyči nechal po střele ze skluzu vyniknout Švengera.

Zbrojovku to ale nemuselo mrzet, protože už za minutu se k míči dostal Peter Štepanovský, navedl si jej na pravý okraj vápna a parádní technickou ranou vymetl šibenici. Švenger se za trajektorií letu jen ohlédl a podruhé lovil míč ze sítě – 2:0. Hosté byli na míči aktivnější a snížení mohlo přijít po prodlouženém centru z přímého kopu, kdy na zadní tyči zakončoval zblízka Březina, Šustr ovšem na čáře skvěle zasáhl. A navíc hned poté domácí podnikli smrtící kontr, Růsek vysunul Pachlopníka a ten si po kličce Švengerovi, jenž jej musel faulovat, došel pro penaltu. K té se postavil Antonín Růsek a prudkou střelou pod břevno zvýšil na 3:0.

Po půlhodině musel být opět v permanenci Šustr, ten ale nadále držel čisté konto, když dokázal vychytat Nabijeva, který zůstal zapomenutý za obranou Brna a pálil z voleje. Šustrovo kouzlo nakonec hosté odčarovali ve 39. minutě. Nabijev nejprve pálil jen do brněnského gólmana, ale odražený míč si našel Igor Súkenník a ten už se trefil neomylně k tyči – 3:1. Radost vydržela Pražanům ale jen chvíli, protože chvíli před poločasem se po šanci Pachlopníka dostal k míči Jan Hladík a chladnokrevně ranou k tyči přidal svůj druhý gól v zápase – 4:1. Domácí odcházeli do kabin s velkou spokojeností.

Také druhá půle začala zostra. Hned v úvodu pálil nebezpečně z přímého kopu Březina, ale brankář Brna jeho pokus vyrazil. Následoval roh, který se hostům vůbec nepovedl a Štepanovský už od půlky pádil sám na branku, ovšem v nájezdu na Švengera ranou mezi nohy neuspěl. Právě Štepanovský byl protagonistou i dalších zajímavých situací. Po rohovém kopu zůstal volný na zadní tyči, měl čas si svou hlavičku připravit, avšak mířil jen do břevna. Hosté evidentně první varování nebrali vážně, neboť za další dvě minuty posadil Pachlopník opět centr z rohového kopu na hlavu Petera Štepanovského a ten zakončil bezchybně – 5:1.

Domácí hráli ve velké pohodě a duelem se královsky bavili. Sám Štepanovský po vysunutí Růska útočil na hattrick, jeho rána z pravé strany šla ale jen do boční sítě. Na druhé straně se následně dvakrát zaskvěl Šustr, který parádně u své levé tyče vytáhl konečky prstů pokusy Vůcha a Nešického. Dvanáct minut před koncem vypustil do akce trenér Machálek Martina Sedláka, který zažil naprosto snový debut v áčku Brna. Už po dvou minutách pobytu na hřišti dostal pas od Vintra, kolem beka si míč dal na levačku a technickou ranou zakončil na zadní tyč – 6:1.

Sedmou trefu měl v závěru na své hlavě další střídající hráč Krška, po centru Vintra ale nezamířil přesně. Mrzet jej to však nemuselo, protože Zbrojovka šlágr jasně ovládla, Žižkov přejela šesti góly a minimálně do pondělí jde do čela FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.