27.06.2020 | Petr Komářek | Zápas

Sokolov po rychlé brance sestřelil Varnsdorf do sestupového pásma

Foto: Tomáš Bouda
Sokolov – Fotbalisté Sokolova zažívají minimálně na rok svou poslední sezonu ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE. Ve 27. kole se alespoň dostali z pozic znamenajících sportovní sestup o úroveň níž. Na čtrnácté místo, které dosud drželi, poslali Varnsdorf. Na domácím trávníku ho porazili 1:0 a v tabulce jsou nyní o bod napřed. Výhra Baníku se zrodila hned zkraje utkání, kdy přesnou hlavičkou rozhodl obránce Hasil.
7' Hasil
bez branek
29' Čihák
49' Skopec
30' Bláha
55' Novák
90' Lehoczki
Sestavy
Fryšták – Červenka (59. Ju), Hasil, Kopřiva (75. Machek), Kovář (46. Machuča) – Ruml (35. Jakub Dvořák II.), Skopec, Šmehyl, Vávra (75. Štursa) – Vondra, Čihák.
Na lavičce: Dvořák I., Vrtělka
Trenér: Bohuslav Pilný
Samoel – Bláha (65. Zezula), Breda (82. Schön), Kocourek, Kouřil – Kubista, Lehoczki, Micovčák, Novák – Ondráček (46. Šimon), Rudnytskyy.
Na lavičce: Vaňák, Novák, Pajkrt, Kubr
Trenér: David Oulehla
Rozhodčí: Denev – Koval, Vitner • Stadion: Stadion FK Baník Sokolov • Hráno bez diváků

Komentář

Sokolov dokáže v domácích zápasech druholigového  jara rychle udeřit. Potvrdil to i proti Varnsdorfu. V sedmé minutě kopal první roh a Vávrův centr hlavičkoval stoper Karel Hasil nechytatelně k tyči. Vzápětí mohl Baník skórovat znovu. Do pokutového území přilétl další balon, který Ruml sice nasměroval jen do protihráče. Odrazu ale využil Kovář, jehož rána těsně minula branku Miroslava Samoela.

Ve 23. minutě přišla další dobrá šance Západočechů. Ruml si tentokrát na hranici velkého vápna zpracoval pas od Vávry a polovičním volejem pořádně prověřil hostujícího brankáře. Ten předvedl výborný zákrok a svůj tým podržel. Hrozil ale i Varnsdorf. Po Kocourkově hlavičce vyrážel Fryšták míč do zámezí. Důsledkem spolupráce Micovčáka s Ondráčkem málem bylo vyrovnané skóre, Adam Ondráček ovšem Tomáše Fryštáka zblízka nepřekonal.

Ve druhém poločase si celek ze Šluknovského výběžku vytvořil velký tlak. Kolem šedesáté minuty sahal po vyrovnání, střelu jednoho ze svěřenců trenéra Oulehly však zastavilo břevno. Ve slušné příležitosti se ocitl také Micovčák, po rohu zakončoval o kousek vedle. Sokolov mohli uklidnit střídající Machuča se Štursou, první ale vyprodukoval jen slabý pokus doprostřed brány a proti druhému se vytáhl Samoel. Hosté už se zápasem nic udělat nedokázali. Navíc v dohrávali v deseti, protože červenou kartu viděl záložník Lehoczki.