04.07.2020 | Petr Komárek | Zápas

Jihlava musela dvakrát dotahovat, přesto si s Prostějovem poradila

Foto: fcvysocina.cz
Jihlava - Bohatý na góly byl zápas 28. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY mezi Jihlavou a Prostějovem. Hanáci na Vysočině dvakrát vedli, přesto si domů neodvezli ani bod. Jihlavští dokázali jednobrankové manko pokaždé smazat a v závěru výsledek překlopili na svou stranu. Vítězství v poměru 3:2 jim vystřelil střídající záložník Ritter.
49' Klobása
75' Mikuš (pen)
81' Ritter
34' Zapletal
64' Stáňa
80' Diouf
58' Píchal
77' Koudelka
88' Kovář
90' Šustr (trenér)
Sestavy
Lancman – T. Svoboda (69. Javůrek), Křišťál, Pojezný (46. Diouf), F. Novotný – Fortelný, Lacko – Mikuš, Zoubele (69. Ritter), Smejkal (46. Jakub Rezek) – Klobása (83. Koubek).
Na lavičce: Veselý, Dau
Trenér: Radim Kučera
Mucha – Stříž (85. Lachman), Schuster, Machynek, Lutonský – Zapletal, Slaměna, Pernackyj (85. Ircing), Šteigl (68. Kovář) – Píchal (58. Stáňa), Koudelka.
Na lavičce: Bréda
Trenér: Pavel Šustr
Rozhodčí: Cieslar - Mikeska, Klupák • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Hráno bez diváků

Komentář

V úvodu zápasu si na Smejkalův rohový kop naskočil Zoubele, balon ale na branku nenasměroval. Mnohem větší příležitost se po čtvrthodině hry naskytla Mikušovi. Jeho zakončení do odkryté brány doplatilo na příliš malou rychlost, díky níž balon uzmul jeden z hostujících zadáků. Do vedení šel Prostějov. Ve 34. minutě překonal Michala Lancmana střelou k levé tyči Michal Zapletal. S Horáky mohlo být ještě hůř, Píchal však z hranice malého čtverce minul.

Jihlava se dočkala zkraje druhého poločasu. Mikušův pas od rohového praporku si zpracoval Stanislav Klobása a vyrovnal. Nerozhodný stav ovšem vydržel sotva patnáct minut. Pak Prostějovští potrestali jihlavskou chybu. Koudelka utekl Křišťálovi a všiml si Bronislava Stáni, jenž z náběhu poslal míč do odkryté branky. 

Vysočina podruhé v utkání odpověděla v 75. minutě. Po faulu na Adama Rittera v šestnáctce nařídil rozhodčí Cieslar pokutový kop. Jeho exekuce se chopil Rajmund Mikuš a hostujícímu gólmanu Muchovi nepomohlo ani to, že vystihl směr jeho střely. Na začátku závěrečné desetiminutovky domácí skóre otočili. O nakonec rozhodující trefu se postaral Adam Ritter, který se odhodlal k pokusu zpoza vápna a rozvlnil síť za Filipem Muchou.