04.07.2020 | David Suchý | Zápas

Zbrojovka opět spustila kanonádu, Vyšehradu nastřílela pět gólů za poločas

Foto: fczbrno.cz
Praha - V utkání 28. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY si mohl v případě bodového zisku Vyšehrad pojistit jistotu udržení, Brno naopak do Prahy cestovalo s cílem pokračovat ve stíhání prvních Pardubic. Hosté svůj úkol splnili beze zbytku výhrou 7:2. Náskok si vypracovali už v první půli góly Pachlopníka a Šurala. Ve druhé půli pak Vyšehradu nasázeli dokonce pět branek, přičemž hattrickem se na tom podílel Adrián Čermák. Čestné úspěchy domácích zaznamenali Čvančara a Zinhasovič.
52' Čvančara
89' Zinhasović
31' Pachlopník
35' Šural
47' Pachlopník
55' Čermák
71' Hladík
74' Čermák
79' Čermák (pen)
54' Drobílek
62' Šandera
61' Bariš
Sestavy
Otáhal – Šandera, Nitrianský, Kodr, T. Jablonský – M. Černý, Suchan – Laňka (68. Vejvar), V. Mareš (46. Alexandr), Pouček (46. Drobílek) – Čvančara (68. Zinhasović).
Na lavičce: Babka, Kokorović
Trenér: Oldřich Pařízek
Šustr – Bariš (75. Eismann), Dreksa, Jakub Šural, Štepanovský – Vaněk (72. M. Vintr), Ad. Čermák, J. Sedlák, Pachlopník – Hladík (75. M. Sedlák), Růsek (72. Šumbera).
Na lavičce: Floder, Endl
Trenér: Miloslav Machálek
Rozhodčí: Denev - Vlček, Flimmel • Stadion: Stadion Evžena Rošického • Hráno bez diváků

Komentář

Fotbalisté Brna potvrdili fantastickou formu, neboť se jim povedlo vyhrát i počtvrté v řadě. Tentokráte si s chutí zastříleli na hřišti trápícího se Vyšehradu, který inkasoval hned sedm branek. Sám pražský celek se zmohl pouze na dvě trefy, což pochopitelně na body stačit nemohlo.

Duel sice nabídl hned devět branek, avšak ta první přišla až po třetině hry. Hostující Ondřej Pachlopník si v šestnáctce seběhl na centrovanou nabídku, po které zamířil naprosto přesně - 0:1. Zbrojovka si druhý zásah připsala o pár minut později, tentokráte se v roli střelce objevil Jakub Šural, který využil rohový kop svého celku – 0:2.

Na další branky jsme museli čekat do úvodu druhého poločasu. Moravané předvedli rychlý protiútok, při kterém to na sebe vzal Ondřej Pachlopník, který si díky střele k tyči připsal druhý gól v utkání – 0:3. Brno se tak dostalo do tříbrankového vedení, které na rozdíl dvou branek stáhl domácí Tomáš Čvančara. Ten dokázal využít nepozornosti v hostující obraně a sám před prázdnou bránou nezaváhal – 1:3.

Zbrojovka však na tuto inkasovanou branku reagovala patřičně rychle, Adrián Čermák totiž tečoval prudký centr svého spoluhráče za brankáře Otáhala – 1:4. Pátý zásah hostujícího celku přišel necelých dvacet minut před koncem zápasu, sám na brankáře Otáhala se totiž řítil Jan Hladík, který si v samostatném nájezdu počínal suverénně – 1:5. O tři minutky později se navíc druhým přesným zásahem blýskl Adrián Čermák, který po navedení míče na pravou nohu zamířil přesně do vzdálenější šibenice – 1:6.

Aby toho nebylo málo, tak sedmadvacetiletý fotbalista zkompletoval hattrick, neboť nepohrdl pokutovým kopem – 1:7. Vyšehrad byl zralý na nejeden ručník, avšak druhou trefu pražského celku obstaral krátce před koncem zápasu Nedžad Zinhasović, který dokázal překonat přesouvajícího se brankáře – 2:7.