14.05.2023 | Štěpán Navrátil | Zápas

Slavia B opouští sestupové pozice, demolici Jihlavy řídil čtyřgólový Beran

Foto: slavia.cz
Rezerva pražské Slavie ve 27. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY porazila Jihlavu jednoznačně 7:2. Ráz utkání určil první poločas, který domácí tým vyhrál o tři branky. Hned čtyřmi zásahy se blýskl devatenáctiletý Štěpán Beran. Za sešívané se ještě trefili Jakub Kopáček, Ondřej Kričfaluši a David Pech. Hostující porážku pouze mírnili Lukáš Fila a Miroslav Křehlík. Svěřenci Marka Jarolíma se díky třetí jarní výhře dostali mimo sestupové pozice. Jihlava je třináctá a stále bude muset o druholigovou příslušnost bojovat.
4' Beran
9' Beran
42' Kopáček
45' Beran
47' Beran
62' Kričfaluši
78' Pech
22' Fila
70' Křehlík
bez karet
61' Vedral
65' Piško
Sestavy
Stejskal – Bořil (73. Hošek), Konečný, Kričfaluši, Labík (73. Hunal), Nikl – Kopáček (63. Šmiga), Pech, Šubert (63. A. Pudil), Beran (63. Planka) – M. Jurásek.
Na lavičce: Dvořák, Singhateh
Trenér: Marek Jarolím
Jágrik – Gabriel, Křišťál, T. Svoboda (62. Ogiomade), Vedral – L. Fila, Křehlík, Lacko (62. Piško), Tureček (81. Shudeiwa) – Araujo-Wilson (72. Tall), Selnar (62. Šancl).
Na lavičce: Soukup, Christodoulou
Trenér: David Oulehla
Rozhodčí: Všetečka - Matoušek, Kotalík • Stadion: Sportovní areál Na Chvalech • Diváci: 412

Komentář

Slávisté nastoupili do utkání bleskově, již po čtyřech minutách od výkopu vytvořili u branky Jihlavy závar, ve kterém se nejlépe zorientoval Štěpán Beran a nekompromisní ranou pod břevno skóroval. Ve správný čas na správném místě byl Štěpán Beran i o pět minut později. Tentokrát si z druhé vlny skvěle naběhl na přihrávku Šuberta, jenž se dokonce i zbavil gólmana Jágrika, a placírkou usměrnil balon do sítě. Vysočina se rozhodně nevzdávala a po tlaku Slavie se herně zvedla. Dobrá kombinace kolem pokutového území soupeře vyústila až ve střelu Lukáše Fily, který zpoza šestnáctky zamířil přesně k levé tyči slávistické branky.

Po vyrovnané pasáži se ke konci poločasu znovu ozvala Slavia. Kroužení kolem obranného valu Jihlavy rozbil přesný centr na zadní tyč, kde se hlavou prosadil kapitán Jakub Kopáček. Ihned po výkopu vyrazili domácí vpřed a přesnou kolmicí objevili skulinu mezi stopery, kam si seběhl Štěpán Beran a ránou k bližší tyči dokonal hattrick.

Stejně jak Pražané zakončili první poločas, začali i ten druhý. Akce Štěpána Berana nápadně připomínala branku kapitána Slavie, čtvrtý gól si devatenáctiletý fotbalista připsal po úspěšně vyhraném hlavičkovém souboji na zadní tyči. Gólové hody tím ale rozhodně nekončily! Po rohovém kopu se stopeři Vysočiny nedomluvili a propadnutý balon zakončil pohotovou ranou po zemi Ondřej Kričfaluši.

Neubránění hráče na zadní tyči se stalo osudné i sešívaným, kteří nepohlídali únik po levé straně, ani následný skvěle načasovaný náběh Miroslava Křehlíka, který s dorážkou do odkryté branky neměl žádné potíže. O další snížení se mohl postarat Gabriel, jenže v souboji jeden na jednoho se Stejskalem vyrazil slávistický gólman míč fantasticky na břevno. Z následného protiútoku přišel trest. Centr na dva osamocené hráče v malém vápně Jihlavy usměrnil do sítě hlavičkující David Pech. Poslední šanci na vstřelení branky měl střídající Tall, jenže efektními nůžkami těsně přestřelil břevno. V xaverovské přestřelce zvítězili Slávisté poměrem 7:2 a vyhoupla se nad barážové příčky.