11.07.2020 | Petr Komárek | Zápas

Sokolov si v domácí derniéře poradil s Chrudimí a už není předposlední

Foto: fksokolov.cz
Sokolov – Svůj poslední domácí zápas v letošní sezoně fotbalisté Sokolova zvládli. Proti Chrudimi udrželi čisté konto a porazili ji 3:0. O zisku tří bodů pro svěřence trenéra Pilného rozhodl už v první půli zadák Hasil. Další přesné zásahy přidali po přestávce Tkadlec s Vávrou. Pro Východočechy zůstala branka Tomáše Fryštáka zakletá. Sokolovští výhrou vyklouzli ze sestupového pásma, momentálně mají na čtrnáctém místě o bod více než patnáctý Varnsdorf.
26' Hasil
61' Tkadlec
74' Vávra
bez branek
bez karet
73' Sixta
84' Krištof
88' Fofana
Sestavy
Fryšták – Červenka (82. Štursa), Hasil, Kopřiva (58. Machuča), Kovář (58. Vávra) – Krátký (78. Šmehyl), Ruml, Skopec (78. Jakub Dvořák II.), Tkadlec – Ju, Vondra.
Na lavičce: Dvořák I., Čihák
Trenér: Bohuslav Pilný
Zíma – Fofana, J. Havlena (55. Ujec), Hlavsa (55. Řezníček), Kesner – Krištof, Mužík, Rybička, Sixta – Vašulín (84. Bašek), Trávníček (84. Javůrek).
Na lavičce: Gregovský, Krčál
Trenér: Jaroslav Veselý
Rozhodčí: Petřík – Matoušek, Ratajová • Stadion: Stadion FK Baník Sokolov • Hráno bez diváků

Komentář

V úvodu utkání oslovil Ruml centrem Tkadlece, jeho střela zblízka se ale do branky nevešla. Stejně dopadla na druhé straně hlavička Krištofa po rohovém kopu. Chrudimský bek měl na zadní tyči prostor, který nedokázal využít. 

První nebezpečný a přesný pokus vyprodukovali domácí. Hlavičku jednoho z nich po standardce výborně zneškodnil Zíma. Proti zakončení Jihokorejce Ju zasahovat nemusel.

Ve 26. minutě ovšem již kapituloval, překonal jej stoper Karel Hasil. Další šance pak na obou stranách zabrzdily nepřesnosti. Doplatili na ně hosté po pohledné kombinaci či třeba Ruml s Vondrou. 

V první desetiminutovce druhého dějství se Chrudimi málem podařilo vyrovnat. Z velké dálky se do balonu opřel Sixta a vydařenou ránou orazítkoval břevno sokolovské branky. Dobrou příležitost měl po pasu Řezníčka také střídající Ujec. Mířil však pouze do míst, kde se nacházel připravený Fryšták. 

Po hodině hry tak podruhé udeřil Baník. Adamu Tkadlecovi sedla střela placírkou a Zíma mohl pouze vylovit míč ze sítě. 

Třetí trefu Západočechů přidal v 74. minutě Stanislav Vávra. Útočník, který do zápasu zasáhl jako náhradník, se postavil k přímému kopu a vymetl pavučinky v šibenici chrudimské svatyně. Sokolovské vítězství mohl ještě v nastavení stvrdit Štursa, hostující gólman se proti němu nicméně vytáhl.