06.05.2023 | Petr Dejnožka | Zápas

Slavia B proti remízovému králi z Chrudimi přežila penaltu a už není poslední

Foto: Aleš Vladyka
Fotbalisté rezervy Slavie remizovali v sobotním utkání 26. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na hřišti Chrudimi 0:0 a v tabulce se díky vyššímu počtu vstřelených branek posunuli před Třinec z šestnáctého místa na patnácté. Pražané navázali na překvapivé vítězství v úterní dohrávce 22. kola nad Příbramí, kterou porazili 2:1. Východočeši mohli v závěru rozhodnout, Michal Skwarczek ale penaltu neproměnil. MFK tak potvrdil pozici nejčastěji remizujícího týmu soutěže. V probíhající sezoně si připsal třináctý nerozhodný výsledek, remízou skončila polovina jeho dosavadních ligových zápasů. Chrudim vlivem lepšího skóre vystřídala Spartu B na osmé příčce, Letenští v pondělí nastoupí proti Varnsdorfu.
bez branek
bez branek
80' Míka
bez karet
Sestavy
Floder – Kesner, Hašek, Míka, Skwarczek – Řezníček – Průcha, Záviška (89. Jančura), P. Juliš (69. Straka), Kodýdek (46. Halász) – Látal (69. Jedlička).
Na lavičce: Mach, Sotorník, Firbacher
Trenér: Radek Kronďák
Stejskal – Hošek, Bořil, Kričfaluši, Konečný, Labík – Šubert (69. Planka), Nikl, Kopáček (78. A. Pudil), Beran (78. D. Hájek) – Singhateh.
Na lavičce: Dvořák, Bárta, Hunal, Trédl
Trenér: Marek Jarolím
Rozhodčí: Machálek - Žurovec, Pospíšil • Stadion: Stadion Za Vodojemem • Diváci: 1050

Komentář

Slavistická rezerva nastoupila na Chrudim na jejím stadionu zhurta a v prvních minutách měla zajímavé příležitosti na vstřelení branky. V šestnáctce domácích se nejvíce blýskalo například po Bořilově centru na nohu Singhateha, který v pádu jen o kousek minul chrudimskou branku. Stejně dopadla i rána Matouše Nikla, Štěpán Beran pro změnu před prázdnou brankou promáchl.

Na opačné straně mohl pět minut před přestávkou udeřit Míka, který si naskočil na centr Juliše, ale jeho hlavičku brankář Stejskal vytáhl mimo branku. I po přestávce byla aktivnější Slavia, která velmi toužila po vedoucí brance. Gólman Floder měl velké štěstí při zakončení Ebrima Singhateha, jenž po ukázkové kličce Řezníčkovi nastřelil brankovou konstrukci.

Postupem času však elán a aktivita slavistického týmu vyprchaly a v závěrečných třiceti minutách tahala za nitky pro změnu Chrudim. Největší příležitost na rozhodnutí duelu přišla v 88. minutě, kdy však po faulu na Jedličku zahodil pokutový kop Michal Skwarczek. Jan Stejskal vystihl stranu a zachránil pro slávisty alespoň bod.

Duel mezi Chrudimí a Slavií B skončil bez branek. Chrudimští se opět o krok přiblížili záchraně, Slavia B se dotáhla na nejbližší konkurenty.