06.05.2023 | Pavel Budař | Zápas

Olomouc B čtyřmi góly otočila zápas s Vlašimí a dotáhla se na ni v tabulce

Foto: Kristýna Hejnová (fcsbvlasim.cz)
Fotbalisté rezervy Olomouce porazili ve 26. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Vlašim na jejím hřišti po obratu 4:1. Středočechy poslal do vedení ve 23. minutě Jan Suchan, ještě do přestávky ale vyrovnal Patrik Slaměna a ve druhém poločase otočil skóre Filip Uriča, který se trefil celkem dvakrát. Vítězství Sigmy ještě v závěru pojistil z penalty střídající Tomáš Zlatohlávek. Hanáci se po třetí výhře v řadě posunuli v průběžné tabulce na osmé místo a mají stejně bodů jako sedmá Vlašim.
23' Suchan
38' Slaměna
51' Uriča
65' Uriča
90+4' Zlatohlávek (pen)
62' Vala
68' Horský
90+4' Kolář
17' Galus
31' Slaměna
74' Israel
90' Šíp
Sestavy
Vágner (63. Kolář) - D. Vala II, Halinský, Nogha, Heppner (89. Janda) - Solomon, Křišťan (63. Musil), Suchan, Rigo (46. Onije), Horský - Smejkal (46. A. Svoboda).
Na lavičce: Kulhánek, Vilotič
Trenér: Martin Hyský
Trefil - Galus, Bednár, Poulolo, Hadaš (69. Spáčil) - Israel, Langer - Slaměna (69. Grečmal) - Fortelný (60. Zlatohlávek), Vaněček (60. Fiala), Uriča (76. Šíp).
Na lavičce: Fendrich, Vepřek
Trenér: Augustin Chromý
Rozhodčí: Ulrich – Váňa, Dobrovolný • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 445

Komentář

Skóre otevřel ve 23. minutě ranou z prostoru uvnitř šestnáctky kapitán Vlašimi Jan Suchan. Stejný hráč mohl o pouhé tři minuty později udeřit znovu a navýšit náskok domácích, ale po přihrávce Solomona nedokázal sám před brankářem zakončit.

Ve 34. minutě měl obrovskou šanci Fortelný. Záložník Sigmy běžel sám na bránu, ale lobem vyběhnutého Vágnera nepřekonal. Za další čtyři minuty však přišlo olomoucké vyrovnání. Po parádní individuální akci se prosadil ze střední vzdálenosti Patrik Slaměna. Zápas byl ke konci poločasu velmi vyrovnaný, ale přece jen to byla Sigma, kdo za prvním dějstvím udělal tečku. Ve 44. minutě totiž z otočky střílel Vaněček a jen těsně minul.

Do druhého poločasu vstoupila lépe Olomouc, když se v 51. minutě po velkém zaváhání brankáře Vágnera prosadil Filip Uriča. Celé akci předcházel neproměněná šance Vlašimi, a tak to pro domácí mohlo být dvakrát tak frustrující. Sigma po druhé vstřelené brance začala v zápase dominovat a znovu toho využil v 65. minutě Filip Uriča, který si našel odražený míč ve vápně a z dorážky ho nasměroval nechytatelně pod břevno.

Vlašim mohla dvacet minut před koncem snížit. Střídající Musil běžel sám na hostujícího brankáře Trefila, ale ten předvedl parádní zákrok a vychytal jej. Středočeši se ve druhém poločase výrazně trápili a celé to podtrhl střídající brankář Kolář, který v nastaveném čase poslal k zemi Šípa a zavinil penaltu. Pokutový kop ve čtvrté minutě nastavení pohotově proměnil střídající Tomáš Zlatohlávek a stanovil konečný výsledek utkání.