06.05.2023 | Vojtěch Martinek | Zápas

Líšeň remizovala s Opavou a vede průběžné pořadí FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY

Foto: sklisen.com
Fotbalisté Líšně remizovali v sobotním zápase 26. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY doma s Opavou 0:0 a díky lepšímu aktuálnímu skóre na čele tabulky vystřídali Karvinou, která v neděli nastoupí proti Prostějovu. Slezané dokázali bodovat i ve druhém utkání pod trenérem Miloslavem Brožkem, když navázali na překvapivé vítězství nad Karvinou. Na sestupové pozice tak mají na čtrnáctém místě těsný jednobodový náskok.
bez branek
bez branek
43' Černín
63' Šumbera
68' Pašek
35' Cykalo
59' Omale
72' Šigut
90+4' Helebrand
Sestavy
Marek – Pašek, M. Jeřábek, Černín, Lutonský – A. Čermák – Otrísal (46. Šumbera), Polášek (73. Džupenjuk), Matocha (46. Machalík), Sokol (90. Laczkó) – Zikl (46. Vandas).
Na lavičce: Veselý, Weber
Trenér: Petr Maléř
Lasák – Helebrand, Janoščín, Cykalo, Kadlec – Kopečný (58. Bílek), Omale, Rychlý, Ščudla – Rataj (85. Dostál), Rybička (71. Šigut).
Na lavičce: Číž, Vincour, Gorčica, Macháček
Trenér: Miloslav Brožek
Rozhodčí: Berka – Vlček, Pfeifer • Stadion: Areál SK Líšeň • Diváci: 718

Komentář

Do utkání mezi dvěma celky z opačných konců tabulky vstoupila výrazně lépe papírově slabší Opava, která chtěla poprvé od začátku září vyhrát dvě utkání po sobě. Svěřenci kouče Brožka si hned v prvních minutách vybojovali několik rohů, ani po jednom z nich se ale do větší šance nedostali.

Blízko k úvodní trefě tak měli až o něco později po dvou zaváháních líšeňského gólmana. Marek hned dvakrát vyběhl ven z malého vápna pro klouzající míč, jenž v obou případech doběhl rychleji Rybička. Ten se ale prosadit nezvládl: nejprve vůbec nezakončil a na druhý pokus těsně minul vzdálenější tyč.

Slezané si na hřišti udržovali převahu i nadále, trápení v koncovce se jim nicméně nedařilo překonat. Domácího trenéra Valachoviče vlažný výkon jeho svěřenců donutil o pauze přikročit hned ke třem střídáním, což se velmi rychle ukázalo jako dobrý krok. Obraz hry se po přestávce kompletně otočil – za větší konec pomyslného lana nyní tahala Líšeň, která v 53. minutě trefila tyč hostující branky. Vzdorující Opavští se sice sem tam též dostali do ofenzívy, jenže Marek měl oproti prvnímu poločasu jen minimum práce.

Dění se začalo vyrovnávat až s blížím se závěrem základní hrací doby, kdy dvakrát zahrozili pro změnu Slezané. Rychlý nejprve odražený balon z hranice malého vápna poslal těsně mimo bránu, pár minut nato pak zakončení dalšího z opavských hráčů šlo kousek nad břevno.

Nastavení poté místo tuhého boje nabídlo spíše jen velmi vlažnou podívanou s minimem šancí, a po výsledku 0:0 si tak oba týmy body rozdělily. Boj „Marvanů“ o přímý postup do nejvyšší soutěže bude příští týden pokračovat duelem na půdě Prostějova, Opavu čeká dlouhá cesta do Příbrami.