07.05.2023 | Jan Šimek | Zápas

Karviná zabrala, pěti góly složila Prostějov a vyhoupla se do čela tabulky

Foto: mfkkarvina.cz
Fotbalisté Karviné ve 26. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY porazili Prostějov 5:0 a posunuli se na první místo tabulky. Slezané vstoupili do utkání dobře, hned v úvodní minutě otevřel skóre Adeleke Akinyemi a po půlhodině hry přidal Jaroslav Málek druhý gól. Karvinští pokračovali v excelentním představení i po změně stran, kdy se dvakrát trefil Sebastian Boháč a pátou branku vstřelil Amar Memič. Karvinský tým tak po dvou zápasech bez výhry v soutěži opět naplno bodoval a je v čele tabulky, prostějovský celek naopak prohrál potřetí z posledních pěti utkání a od pásma sestupu ho dělí jen tři body.
1' Akinyemi
31' Málek
47' Boháč
55' Boháč
68' Memić
bez branek
45+1' Mikuš
57' Krčík
83' Moučka
85' Elbel
Sestavy
Ciupa – Soukeník, D. Krčík (59. Moses), Bederka, Antovski – Boháč, Budínský (59. Bartl) – Mikuš (72. Mihalík), Málek (78. Papadopulos), Memić – Akinyemi (72. Ezeh).
Na lavičce: Neuman, Boateng
Trenér: Lubomír Luhový
Vejmola – Bialek, Gábriš, Schaffartzik, Bolf – Moučka, Gouamene (46. Elbel) – Vlachovský (87. Procházka), Chvěja (78. Blahuta), Rolinek (87. J. Čermák) – Malec.
Na lavičce: Krynskyj, Zbožínek, Píchal
Trenér: Michal Šmarda
Rozhodčí: Klíma – Šimáček, Cichra • Stadion: Městský stadion Karviná • Diváci: 1251

Komentář

Karvinský favorit začal skvěle. Uběhla sotva půlminuta hry, když si na centr Memiče z levé strany naběhl Adeleke Akinyemi a pohotovou střelou poslal míč za záda brankáře Vejmoly. Po čtvrthodině hry mohlo být srovnáno, jenže balon po tečované ráně Schaffartzika z přímého kopu skončil na břevně. Po následném rohu opět zakončil Schaffartzik a tentokrát jeho střelu zastavil na brankové čáře domácí Bederka.

Skóre se ovšem měnilo po akci na opačné straně. Mikuš předvedl rychlý únik podél pravé lajny, přihrávkou pod sebe našel Jaroslava Málka, na jehož přízemní ránu si sice Vejmola sáhl, balon ale mimo tři tyče nevytáhl.

Třetí gól si Karvinští schovali hned na úvod druhé půle, kdy se po ráně Memiče zachvělo břevno hostující brány a Sebastian Boháč odražený míč hlavou usměrnil do sítě – 3:0. Neuběhlo ani osm minut a Slezané se radovali počtvrté – Sebastian Boháč zůstal při rohovém kopu volný na zadní tyči a podruhé v utkání hlavou skóroval.

Střelecký koncert domácích podtrhl Amar Memič gólem na 5:0 poté, co zakončil povedenou akci, kterou rozjel Bartl. Další góly mohli přidat střídající Mihalík a Ezeh, ty ale vychytal prostějovský brankář Vejmola.

Karvinští tak po dvouzápasové odmlce opět naplno bodovali a vrátili se na první příčku tabulky. Prostějovské mužstvo zůstává třinácté s tříbodovým náskokem na celky, které se nacházejí na sestupových pozicích – patnáctou rezervu Slavie a poslední Třinec.